Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Wat is een OR cursus?

 

Een OR cursus is een belangrijk instrument om het optimale uit uw ondernemingsraad te kunnen halen. Zoals u ongetwijfeld weet bestaat een ondernemingsraad (ook wel kortweg OR genoemd) enerzijds uit vertegenwoordigers van het management van het bedrijf of de onderneming, en anderzijds uit vertegenwoordigers van de werknemers. Op deze manier hebben werknemers een zekere mate van inspraak in het bedrijf waar ze werken, kunnen ze beter leren begrijpen wat er allemaal komt kijken bij het succesvol leiden van een organisatie, bedrijf of onderneming en hier ook hun eigen bijdrage aan leveren. Om een ondernemingsraad zo efficiënt en effectief mogelijk te maken is het dus van belang dat iedereen die betrokken is bij de OR zowel letterlijk als figuurlijk dezelfde taal spreekt, hetzelfde doel voor ogen heeft en weet wat er van hem of haar wordt verwacht. Een OR cursus kan hierbij helpen.

Wat wordt er aangeboden in een OR cursus?

In een OR cursus leren de cursisten hoofdzakelijk effectief, efficiënt en doelgericht communiceren. Dit betekent dat alle betrokken niet alleen leren hoe te spreken, maar ook hoe te luisteren. Dit wordt soms nog wel eens vergeten wanneer het om communicatie gaat, maar het moge duidelijk zijn dat wanneer iedereen uitstekend kan spreken, maar niemand effectief kan luisteren, de vergadering weinig succesvol uit zal pakken. Bovendien is het belangrijk dat iedereen die betrokken is bij de OR op de hoogte is van wat er nodig is om succesvol een bedrijf of organisatie te leiden.

Investeer in uw OR!

Een OR is een enorm waardevol asset. Het is dus van belang dit asset up-to-date te brengen en te houden met betrekking tot kennis en vaardigheden die nodig zijn om van de OR een divers en inspirerend team te maken. Een OR cursus is hier ideaal geschikt voor.

 

https://www.academy4-or.nl/or-trainingen/