Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

De prijzen van led lampen

Met prijzen tot 25 EURO per lamp, lijkt LEDverlichting niet snel terug te zijn verdiend. Maar de stijgende elektriciteitsprijzen en dalende LED kosten betekenen dat voor woningen met een groot aantal halogeenlampen, de nieuwe generatie energiezuinige led lampen eindelijk financiële zin maakt.

Bezorgdheid over de zwakke of koude kwaliteit van LED-licht zijn afgenomen, zegt energie-experts, waarvan de uitspraak wordt ondersteund door shoppers plaatsen positieve online reviews op Amazon en energiebesparende forums. Ondanks meestal kost meer dan zes keer zoveel als halogenen, de terugverdientijd voor LED’s is nu verkrijgbaar in 15 maanden of minder – en voor huiseigenaren veranderende tientallen halogeenlampen, kunnen de besparingen in de honderden ponden per jaar daarna.

James Russell, de technische ontwikkeling manager bij de Energy Saving Trust, zei: “Als klanten zijn bereid om de up-front hogere kosten te betalen zullen ze snel berekenen dat ze een rendement op hun investering in de eerste paar jaar zullen zien – en zal gaan op het maken van financiële besparingen voor vele jaren. Klanten zullen ook niet de moeite van het continu vervangen van uitgebrande halogeenlampen hebben. ” LED-lampen zijn voorzien van geadverteerde levensduur van 10.000 uur en hoger, in vergelijking met de typische 1000-uur levensduur van hot-running halogeenlampen.

LED’s, of light-emitting diodes, zijn halfgeleiders die ouderwetse gloeilampen (gloeilampen) en zelfs “energie-spaarders” (spaarlampen) zien er ongelooflijk inefficiënt maken. Een typische 35W halogeen vervanger LED slechts 4W, aanzienlijk minder dan de 10 W of zo CFL zou gebruiken om hetzelfde licht te produceren te gebruiken. Ze hebben ook het voordeel dat “instant-on” en geen last opwarmt langzaam als een CFL vervangers voor halogenen.

Terwijl de vroege generaties van LED’s werden bekritiseerd omdat het te koud in kleurtemperatuur – meer van een blauw wit dan een warm geel – nieuwe modellen zijn in staat om halogenen passen voor kleur. Kijk voor LED’s met een kleurtemperatuur van ongeveer 2700K voor halogeen vervangingen.

Ik heb halogenen geruild voor LED’s in mijn huis, en mijn vrouw en familie zijn niet in staat om onderscheid te maken tussen de twee. Russell zei dat de beste LED’s “kan de prestaties van de halogenen ze vervangen in termen van lichtopbrengst, het onderhoud van de lichtopbrengst in de tijd en de kleur passen”.

Ik heb berekend dat het gebruik van 40 LED-lampen in onze nieuwbouw huis voor een gemiddelde van 2,7 uur per dag – de Energy Trust Saving normaal gebruik cijfer voor een lamp in een keuken of woonkamer – exploitatiekosten zou 23 EURO per jaar in vergelijking met zijn 287 EURO voor steken van halogenen. Kwaliteit LED’s van merken zoals Philips zijn verkrijgbaar voor slechts 9 EURO elk voor iets oudere generatie maar perfect goede bollen bij aankoop in bulk via sites als eBay.

Maar terwijl de LED’s zijn, zoals sommige forum posters hebben geschreven, “een no-brainer” bij het vervangen van halogenen met LED GU10 fittingen (twee kleine cirkels), ze zijn niet ideaal voor elk scenario. Dimbare versies kost iets meer, en terwijl 35W halogeen vervangers beschikbaar zijn voor iets minder dan 12 elk voor de nieuwste perfecte pasvorm bollen, die prijs springt dramatisch tot ongeveer 23 EURO voor elk 50W vervangingen die draaien op 5,5 W, het uitstellen van de terugverdientijd door een jaar of zo. Ook LEDs met MR16 (twee dunne spikes) armaturen kan een nieuwe transformator nodig.

LED vervangers voor klassieke hanger stijl single 60W lampen in het midden van het plafond beginnen te verschijnen – zoals Zeta LED’s LifeBulb, waarin een 450.000 EURO regering concurrentie gewonnen en is te wijten aan de verkoop gaan voor ongeveer 20 EUR per stuk, of eerdere modellen Philips – maar ze zijn nog steeds relatief weinig tussen.

http://www.leds-depot.nl/