Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Wat is e-fulfilment?

Fulfilment is het hele proces van omgaan met opdrachten van klantcontact. Kort gezegd betekent dit: Het complete traject van verkoop van uw website tot aan de aflevering van uw klant. Ook wel de verwerking van een order na bestelling van een klant. Hierbij kun je denken aan: Opslag en inslag, verwerking en verzending van de orders.

Fulfilment betekent niet alleen verzending en opslag van jouw goederen. Zo is ook het verwerken van retouren, terugkoppeling aan de online winkel en voorraad verslagen onderdeel van fulfilment. Wel is dit allemaal af te spreken in onderling overleg.

 

Waar komt fulfilment vandaan?

 

De term is vergelijkbaar met een term zoals Webshop logistiek. Toch is het voor niet iedereen duidelijk wat de term fulfilment nou eigenlijk inhoudt. Kijk op Pondres fulfilment voor meer informatie over de opties voor fulfilment. Fulfilment is afgeleid van het Engelse woord Fulfillment. In het Nederlands wordt vaak fulfilment gezegd. Dit is tevens ook een woord wat in het woordenboek staat.

 

Hoe gebeurde de vervulling?

 

Fulfilment is gecreëerd door de wereldwijde groei van online winkels in de afgelopen jaren. Dit heeft ertoe geleid dat er geen producten in de winkels meer zijn, maar in een magazijn. Om deze producten daarna te verkopen via de online winkel in plaats van uw gebruikelijke winkel / verkoop.

Maar kunnen alle bedrijven een webshop runnen? Nee, veel bedrijven hebben niet de kennis en ervaring om de winkel om te vormen tot online verkoop (e-commerce). Ook hebben bedrijven soms weinig tot geen verstand met betrekking tot magazijninrichting of voorraadbeheer bijvoorbeeld. Uitbesteden van e-commerce (E-Complementation) is de beste oplossing voor dit soort bedrijven die zich dan vooral moeten richten op de verkoop en niet op randzaken. Door Fulfilment kan uw bedrijf zich dus vooral blijven richten op werkzaamheden waar zij al mee bezig waren. Zo kunt u lekker door blijven groeien en hoeft u zich geen zorgen te maken om zaken die met online verkoop te maken hebben.