Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Waarom je een SEO tekstschrijver nodig hebt (4 redenen)

Wil je hoger komen in Google? Dan heb je goede content nodig. Technisch sterke teksten die goed begrepen worden door zoekmachines, geschreven vanuit een strategische invalshoek en bezoekers aanzetten tot acties. Dat vormt de basis van de vindbaarheid en uiteindelijk het succes van je website of webshop. Een freelance SEO tekstschrijver combineert die technische know-how met een overtuigende en pen en zorgt zo voor meer bezoekers én meer conversies.

Dit zijn 4 redenen waaorm je een SEO copywriter nodig hebt:

1. Extra contentmarketing expertise

Een goede SEO tekstschrijver schrijft niet alleen wat teksten waardoor je beter gevonden wordt, maar heeft ook veel kennis en ervaring in de contentmarketing. Dat wil zeggen dat hij/zij precies weet hoe je die nieuwe teksten het best kunt plaatsen in je volledige contentmarketing strategie. Zo haal je nóg meer uit je nieuwe copy!

2. Betere keywords

Tuurlijk, je kunt zelf een zoekwoordenonderzoek doen. Of een vermogen uitgeven aan een duur bureau om het voor je te doen. Maar een SEO schrijver heeft vaak de tools én ervaring om de beste keywords voor je te vinden. Ze weten precies welke soort keywords interessant zijn voor je business en waar (commerciële) content voor geschreven kan worden die leidt tot meer conversies.

3. Inzicht in de concurrentie

Een SEO copywriter is geen expert in jouw vakgebied. Dat ben je zelf … en je concurrenten zijn het vaak ook. Tekstschrijvers analyseren daarom de competitie (zonder tunnelvisie!) en ontdekken welke informatie bezoekers graag willen zien en vooral welke informatie nog ontbreekt. Vervolgens lever jij die input aan en voila – je hebt een beter stuk content dan je concurrent.

4. Kosten- en tijdbesparing

Tel eens op hoe lang je voor dat lege scherm hebt gezeten om maar iets op papier te krijgen. Hoe lang je bezig bent geweest om te leren hoe SEO copywriting werkt. Die tijd had je allemaal kunnen gebruiken om andere dingen te doen. Dingen waar je wél goed in bent. Zo scheelt een SEO copywriter dus je niet alleen tijd, maar uiteindelijk ook nog heel veel kosten. Vooral omdat ‘ie waarschijnlijk een stuk effectiever is dan jijzelf.