Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Veiligheidssloten onderhouden doe je zo!

In elk gebouw zit eigenlijk wel een slot. Minimaal één, vaak meerdere sloten. Als je langer gebruik wil kunnen maken van deze sloten, is het belangrijk dat je de sloten goed onderhoudt. Het zou zonde zijn als je je sloten na een jaar al weg kunt gooien. Goede sloten zijn namelijk niet goedkoop. Als je een goed slot hebt aangeschaft, zal het ook niet zo’n vaart lopen dat het slot na een jaar al kapot is, maar een slot onderhouden helpt zeker.

Als je sloten niet goed onderhoud heb je namelijk echt kans dat het slot sneller kapot gaat. Een slot onderhouden is ook echt niet moeilijk. Je zou dit zelf kunnen doen als je de juiste spullen aanschaft. Wat je ook kunt doen, is een erkende slotenmaker in Den Haag bellen, of contact opnemen met slotenmakers in Breda. De slotenmaker kan het onderhoud ook uitvoeren. Een middenweg bestaat ook. Je kunt een slotenmaker bellen voor advies over hoe je een slot het best kunt onderhouden. Dan heb je toch professioneel advies, maar kun je het zelf uitvoeren. Jij blij en de slotenmaker ook. Die heeft weer iemand kunnen helpen!

Onderhoud aan sloten doe je door middel van een paar dingen. Het belangrijkst is dat je de sloten smeert. Niet met vet, maar met WD40 of met slotenspray. Als je dit met iets anders doet, heeft het geen nut, of is het alleen maar slecht voor het slot. Als je een electronisch slot hebt, moet je slotenspray kopen die niet electrisch geleidend is. Daar zit namelijk verschil in.

Op de dagschoot kun je ook een beetje olie smeren. Dan valt deze soepeler in het slot. Wat je ook nog kunt doen, is het beslag schoonmaken met een spons en een beetje water.

Als laatst is het soms nodig om de sloten opnieuw af te stellen. Hierdoor zal uw slot weer soepel sluiten!