Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Tips voor mensen met ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Als mensen horen dat iemand ADHD heeft is hun eerste reactie vaak “oh die is dan vast heel druk”. Maar ADHD betekent meer dan dat iemand druk en impulsief is. Mensen met ADHD hebben last van onrust, kunnen zich moeilijk concentreren en hebben last van aandachtsproblemen. Iedereen herkent deze symptomen wel, maar mensen met ADHD hebben hier continu last van. Hieronder worden een aantal tips beschreven voor mensen met ADHD.

 

Tip 1: Creëer structuur

Zorg voor een duidelijke structuur in je dagindeling. Structuur en regelmaat zijn heel belangrijk voor mensen met ADHD. Dit kun je doen door bijvoorbeeld op vaste tijden te eten en slapen. Maar je kunt ook een planning maken voor wanneer je doet sporten en je huiswerk maakt. Dit geeft overzicht. Zorg er uiteindelijk altijd voor dat je niet te veel hooi op je vork neemt.

 

Tip 2: Een verzwaringsdeken

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met ADHD sneller in slaap vallen als ze slapen met een verzwaringsdeken. De verzwaringsdeken zorgt voor een diepe druk, wat op zijn beurt weer zorgt voor een kalmerende en rustgevende werking.

 

Tip 3: Zorg voor weinig afleiding

Problemen met leren op school? Of kun je je moeilijk concentreren op je werkzaamheden? Het kan helpen om je werkplek zo in te richten dat je niet snel wordt afgeleid. Hiervoor kun je zelf ontdekken wat voor jou het beste werkt. Dit is voor iedereen anders. Een opgeruimd bureau kan bijvoorbeeld fijn zijn, zodat je minder prikkels hebt.

 

Tip 4: Praat erover

Je bepaalt natuurlijk zelf wat je wel en niet verteld. Maar het helpt vaak wel om mensen te laten weten dat je een vorm van ADHD hebt. Dit zorgt voor meer begrip en steun. Door middel van praten kun je ook om hulp vragen. Je kunt mensen op de hoogte brengen van je plannen of schema. Hierdoor kunnen zij je helpen om je hier ook aan te houden en om ervoor te zorgen dat dit realistisch is. Daarnaast kun je natuurlijk altijd hulp vragen van een professional voor net dat extra duwtje in de rug.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/