Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Tips voor in de gym

In de gym hoef je niet onzeker te zijn wanneer je er voor het eerst aan een serieuze training begint. Iedereen die in de sportschool is, is daar ten slotte met dezelfde reden! Deze reden is: om je wat beter te voelen, sterker te worden, om er goed uit te zien en meer gezond te leven. Als je niet goed voorbereid te werk gaat, dan kun je wel een aantal grove fouten maken.

Hieronder staan de belangrijkste tips om je sportcarrière goed van start te laten gaan.

 

Tip een: zorg voor een persoonlijk sport-plan. Iedereen is anders. Ieder zijn behoeften ook. Wat voor de ene persoon een perfect schema is, is voor de andere helemaal niet effectief. Daarom is het belangrijk om je trainingsschema op jou aan te passen.

 

Tip twee: zorgen ervoor dat je reële verwachtingen hebt. Veel mensen beginnen enthousiast met het sproten en denken dat ze binnen een aantal weken al helemaal bij hun doel kunnen zijn. Deze mensen staan er niet bij stil dat het weleens maanden en zelfs jaren zou kunnen kosten om in een bepaalde vorm te komen. Er bestaan geen wonderen op deze wereld (behalve sportvoeding en wellicht arimidex) en voor een bepaald lichaam moet je dus sommige dingen doen en ook laten. Dit vergt enige toewijding.

 

Tip drie: zorg niet alleen maar voor: meer, meer, meer, maar ook op de juiste techniek. Wanneer je net begint met bepaalde trainingen, zal je het niet allemaal in een keer goed doen. Dit is heel normaal. Met sommige oefeningen zal je ze pas na een aantal keren beter uitvoeren. Het ziet er heel indrukwekkend uit om zoveel mogelijk gewicht te tillen, maar als je met dat gewicht uiteindelijk geen goede oefening uitvoert, dan bereik je daar niet zoveel mee. Denk eraan, ook bij sport geldt: kwaliteit boven kwantiteit!