Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Tips voor een succesvolle seniorenverhuizing

Op veel ouderen heeft een verhuizing een grote impact. Dit komt mede doordat er veel bij een verhuizing komt kijken. Het gaat vaak om senioren welke jaren in een huur- of koophuis gewoond hebben en dat in een buurt waar ze het erg fijn hadden. De verhuizing is vaak noodzaak omdat de oudere niet meer goed ter been is, gezondheidsklachten ondervind of misschien wel kampt met een ziekte zoals dementie. Vaak is dit niet goed op te vangen door de oudere partner waardoor een verhuizing naar een serviceflat, verzorgingstehuis of aanleunwoning noodzakelijk is. Ook kan het zo zijn dat het huis dermate groot is dan men verlangt naar een minder grote woning vaak gelijkvloers wat het wooncomfort vergroot. Wat soms ook het geval kan zijn is dat iemand alleen woonachtig is, een weduwnaar of weduwe is, nooit een partner heeft gehad en geen kinderen om tijdens de verhuizing ondersteuning te beiden. Vaak is het vertrekken uit de bekende omgeving een grote stap, hoe pakt u zoiets het beste aan? Verhuisbedrijf Snelle Jongens geeft u enkele tips voor een succesvolle seniorenverhuizing.

Zelf verhuizing regelen

Om de verhuizing zo gemakkelijk mogelijk te maken zijn er diverse tips en mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is indien mogelijk het inschakelen van familie en/of kennissen welke de verhuizing voor u overnemen. Belangrijk is goed te kijken wat u mee wilt nemen naar de nieuwe woning en welke spullen u niet mee zal nemen. Dit omdat de kans zeer groot is dat de nieuwe woning kleiner is en er daardoor minder ruimte is om al de spullen uit uw oude woning een plaats te geven. Vaak is mede door verzamelingen het oude huis vol van spullen, bekijk wat belangrijk is, waar u echt waarde aan hecht en wat mee genomen kan worden. Wat ook fijn kan zijn is de frisse start te benadrukken door de aanschaf van nieuwe meubelen. Laat familie er voor zorgen dat u zelf zo min mogelijk in de ‘rommel’ zit, drukte en overal dozen kunnen stressvol zijn hetgeen beter is te voorkomen. Ook is het van belang het nieuwe adres door te geven aan alle instanties denk hierbij aan de bank, abonnementen en dergelijke. Wat ook van groot belang is, het vinden van een nieuwe huisarts in de buurt van het nieuwe adres. Zeker op hogere leeftijd is de huisarts erg belangrijk, vergeet ook niet de oude huisarts toestemming te geven om al uw gegevens te delen met de nieuwe huisarts.

Het inschakelen van een verhuisbedrijf

Het zou zo kunnen zijn dat er geen familie is welke kan helpen met de verhuizing of dat de familieleden liever de verhuizing uit handen geven aan een derde partij: een verhuisbedrijf zoals Snelle Jongens. Het voordeel is dat u in zo een geval zelf niet hoeft te sjouwen met alle spullen hetgeen rust kan scheppen. Vaak kan alles in één keer vervoerd worden en kan ook het inpakken en uitpakken uit handen genomen worden. Er zijn voor senioren speciale verhuisservices, deze bieden de service zowel het vervoer als de inpak te regelen. Sommige helpen ook bij de schoonmaak en zetten eventueel de energie, telefoon en televisie over. Ook verhuisbedrijf de snelle jongens staat altijd voor u klaar, kijk voor de mogelijkheden op: https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/seniorenverhuizing

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/seniorenverhuizing/