Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Tips om uw huis of interieur te schilderen

Wanneer je een project hebt om te gaan schilderen, is het natuurlijk belangrijk dat je goed bent voorbereid. Zowel het binnen als buiten verven vergt een aantal voorbereidingen zodat de applicatie van het verf zo gemakkelijk mogelijk is. In deze tekst gaan we kijken naar een aantal tips om het huis of interieur te schilderen.

De juiste verf kiezen

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste verf kiest. Er zijn een hoop verschillende soorten verf op de markt namelijk. Er zijn een hele hoop verschillende kleuren aan verf, maar de verf is er ook in verschillende afwerkingen te krijgen. Zo zijn er bepaalde verfsoorten die speciaal gemaakt zijn voor buiten. Deze soorten verf zijn hierdoor beter bestemd tegen bepaalde weersomstandigheden. Daardoor merk je ook dat binnen verf vaak goedkoper is dan buitenverf. Binnen verf kan namelijk een stuk minder hebben, maar heeft ook een stuk minder bescherming nodig. Naast het verschil tussen binnen- en buitenverf, is er ook nog verschil tussen de oppervlakten waar de verf op gebruikt wordt. Verf voor hout is bijvoorbeeld weer heel anders dan verf voor steen of andere oppervlakten. Wanneer je dit allemaal uit hebt gezocht, wil je natuurlijk ook nog een bepaalde afwerking. Verf is namelijk zowel mat als glanzend te krijgen.

Kleuren

Vervolgens is het belangrijk dat je de juiste kleuren kiest. Welke kleur je kiest, is natuurlijk helemaal aan jou, maar denk goed na over de kleuren en neem eventueel testers mee. Tegenwoordig kun je van verschillende merken een tester kopen waarbij je de kleur kan testen op de muur. Op die manier weet je in ieder geval zeker of je de juiste kleur neemt en of de kleur past bij de omgeving.

Voorbereidingen

Een belangrijk tip is om op tijd te beginnen met voorbereidingen. Vaak onderschat je de tijd die nodig is om de beoogde plekken voor te bereiden op het schilderwerk. Denk bijvoorbeeld aan het afplakken van de muren. Met tape plak je op de plekken waar je geen verf wil hebben zodat je netjes binnen de lijntjes kan verven. De muren die geschilderd moeten worden, moeten ook voorbereid worden. Wanneer de muur vies of stoffig is, kan het namelijk zo zijn dat de verf niet goed hecht. Het is dus ontzettend belangrijk dat de muur schoon en stofvrij is. Op die manier krijg je het beste resultaat uit de verf.

Grondlaag

Wanneer je gaat verven is het belangrijk dat er een grondlaag aangebracht is. Dit is een laag verf die er voor zorgt dat de uiteindelijk verf mooi wordt. Vaak is deze wit waardoor de uiteindelijke kleur ook beter zal uitkomen. Daarnaast zorgt de grondverf ervoor dat de uiteindelijk verf veel beter zal hechten dan wanneer je geen grondverf gebruikt.

Afwerken

Als laatste breng je de verflaag aan in de kleur die jij hem wil hebben. Het is handig om eerst de hoeken te doen en de randen te verven met een kwast. Vervolgens kun je aan de slag graan met de grote vlakken. Hier kun je een verfroller voor gebruiken. Probeer strepen zo veel mogelijk te vermijden zodat de muur een egale verfkleur krijgt. Wanneer je klaar bent met verven, kun je de verf laten opdrogen en vervolgens de tape verwijderen.

Lees hier meer.

https://www.molenaaronderhoud.nl/