Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Tips om eenvoudig te verduurzamen

Sustainability is een onderwerp waar je haast niet meer aan ontkomt anno 2021. Het is dan ook in alle aspecten van het dagelijks leven verweven: je kleding koop je niet meer gloednieuw maar vintage, zonnepanelen en groene energie zijn een must voor iedere voormalige vervuiler en cosmetica en verzorgingsproducten bevatten lang niet allemaal meer grote hoeveelheden chemicaliën. Ook wordt er in de schoonmaakindustrie steeds meer gelet op de samenstelling van schoonmaakmiddelen, omdat dit niet alleen het water vervuild, maar ook de gezondheid van medewerkers aanzienlijk kan aantasten. Ben jij benieuwd wat jij kan doen om een duurzame levensstijl aan te nemen? Pas dan zo snel mogelijk de onderstaande tips toe!

Koop kleding tweedehands

Vintage shoppen is een term die steeds vaker voorbij komt, wat stiekem slechts een mooie naam is voor het tweedehands kopen van kleding. In veel gevallen wordt de kleding van tevoren door de desbetreffende winkel geselecteerd, waardoor je op zeker een outfit van hoge kwaliteit kunt scoren tegen een mooi prijsje. Ook bestaan er in toenemende mate apps, waarmee je eenvoudig je oude kleding kunt verkopen of omruilen. Het ruilen van kleding met vrienden of vriendinnen is tevens een aanrader, omdat je in dat geval weet van wie je de kleding overkoopt of met wie je het ruilt.

Gebruik ecologische schoonmaakmiddelen

Ook in het dagelijks gebruik van verzorgingsproducten en schoonmaakartikelen kunnen aanpassingen gemaakt worden. Zo is het aan te raden om het huis te reinigen met natuurlijke schoonmaakmiddelen van Fayon, die biologisch afbreekbaar zijn. Als gevolg van het gebruik van deze biologische schoonmaakmiddelen van deze schoonmaakmiddelen groothandel zullen rivieren, zeeën en oceanen minder snel vervuild raken en draag jij je steentje bij aan de verduurzaming van de aarde. Verder bestaan er steeds vaker blokken zeep voor het haar en lichaam, waardoor de plastic soep minder snel in omvang toeneemt.

https://fayon.nl/