Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Stop met piekeren

De piekerpoli die u in heel Nederland kunt bereiken staat klaar om samen met u te zorgen dat u weer uw problemen te boven bent en verder met uw leven kunt gaan. Met psychologen haarlem, Amsterdam, den haag en nog meer plaatsen in Nederland. Is Piekerpoli voor iedereen toegankelijk.

U kunt bij piekerpoli terecht voor allerlei problematiek. De psychologen van piekerpoli kunnen je bijstaan bij bijvoorbeeld arbeidsconflicten, een eenmalige traumatisering en bij het PTTS syndroom.

Een PTTS syndroom staat voor Post Traumatisch Stress Syndroom. Dit komt voor bij mensen die een eenmalige trauma hebben ervaren en het niet lukt om deze nare ervaring van zich af te schudden. Deze trauma’s blijven deze mensen achtervolgen. Het ontstaan van deze trauma’s gebeurt aan de hand van een aantal factoren. Het meest voorkomende is dat de slachtoffers de schrikreactie die je tijdens een traumatische ervaring hebt niet meer van je af kunt schudden. Het trillen of beven dat je in eerste instantie ervaart blijf je voortdurend hebben wanneer je terugdenk aan die ervaring. Het kan ook voorkomen dat deze trillende gevoelens terugkeren wanneer je door iets getriggerd wordt. Of wanneer je op andere manieren angstig wordt.

De Posttraumatisch stoornis kan ontstaan wanneer je een zeer heftige situatie hebt meegemaakt waarin je je erg machteloos voelde. Dit kan een auto-ongeluk zijn of getuige zijn van geweld of slachtoffer zijn van misbruik en verwaarlozing.

Een veelvoorkomende manier om zeer snel en effectief met problemen om te gaan is de EMDR therapie. Emdr therapie amsterdam en in zeven andere locatie verspreid door heel Nederland.

Om het verwerken van deze ervaringen en gevoelens mogelijk te maken, moeten de traumatische herinneringen en het herstel daarvan in evenwicht met elkaar zijn. Wanneer de balans er is, dan pas kun je beginnen met het herstel. De eerste stap is moeilijk, maar herstel is voor iedereen mogelijk.