Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Steppen met je hond

Lekker met je hond er op uit? Zowel de hond lekker moe maken als zelf aan je conditie werken? Denk eens aan steppen met je hond! Het is sneller dan wandelen, maar minder gevaarlijk en snel dan fietsen met je hond. 

Verschillende merken

Er zijn verschillende merken steps te koop. Zo is er het merk Kickbike, maar ook hondensteps van Yedoo, Mibo en Crussus Cross. Er zijn steps specifiek voor in de stad of het park. De Kickbike Crossmax hondenstep is bijvoorbeel ook zeer geschikt voor off-road steppen. Alle hondensteps hebben een groot voorwiel, dat zorgt voor veiligheid en comfort. Het achterwiel is kleiner, waardoor het zwaartepunt van de step lager wordt. Dit zorgt voor een betere balans, stabiliteit en veiligheid van de step tijdens het steppen met de hond. Je hoeft niet meteen een dure step te kopen. Er zijn ook genoeg mogelijkheden om een step te huren of lenen. Ook zijn er door heel Nederland workshops steppen te vinden, waar je samen met je hond op les kunt om te leren steppen met je hond.

Hoe begin je met steppen?

Het belangrijkste is om rustig te beginnen met steppen met je hond. Om veilig te steppen met je hond, moet de hond rustig naast de step mee draven. Sommige honden zijn meteen enthousiast over het steppen, anderen moeten eerst nog wennen aan de step. Neem daarom rustig de tijd om je hond aan de step te laten wennen wanneer dit nodig is. Zorg er voor dat je hond een goed passend tuig aan heeft waaraan je hem vast kan maken. Het wordt afgeraden, maar mocht de hond een halsband om hebben, zorg dan dat dit een brede halsband is zodat de druk over de nek verdeeld wordt.

Begin altijd eerst door de hond kennis te laten maken met de step. Laat dan de hond meelopen naast de step terwijl je zelf ook loopt of jogt. Zorg er voor dat de hond te allen tijde rustig blijft en niet gaat galopperen. Neem te tijd om de eerste stappen rustig aan op te bouwen met je hond. Zo blijft het veilig en leuk voor zowel jezelf als voor de hond. Als de hond eenmaal gewend is aan het rustig draven naast de step is het tijd om zelf voorzichtig te beginnen met steppen en dit rustig uit te bouwen. De hond moet tussen het steppen door ook voldoende mogelijkheden krijgen om uit te rusten als dit nodig is. 

Al met al is steppen een zeer leuke, actieve sport die je heel goed samen met je hond uit kunt voeren! Voor meer informatie over steppen met je hond, bezoek dan de website van Hondensteps.nl.

https://hondensteps.nl/