Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

SEO uitbesteden?

Vraag jij je af of je SEO zou moeten uitbesteden? SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie is een groot begrip in de online marketingwereld. Het is een brede tak en er worden veel verschillende taken uitgevoerd. SEO uitbesteden zorgt voor een optimalisatie voor de website. Op zowel technisch gebied, content verbetering en voor linkbuilding. In dit blog leggen wij uit wat elk onderdeel precies inhoud.

Technische optimalisatie

Bij technische optimalisatie wordt er gekeken naar verschillende aspecten van de website, bijvoorbeeld naar de snelheid ervan. Ook wordt duplicate content opgeschoond. Waardoor Google je op een andere manier bekijkt. Maar de meest belangrijke en meest zichtbare optimalisatie is toch wel het creëren van meta titels en meta beschrijvingen. Dit is de tekst die je op een zoekmachine het eerst ziet. Het lokt een website gebruiker om op een specifieke link te klikken. 

Content optimalisatie

Als je vindbaar wilt zijn in zoekmachines heb je content nodig. Content is ook wel een ander woord voor tekst. Mede hierdoor kan Google beslissen of hij de website in de zoekresultaten weergeeft. Dat heeft te maken met de relevantie van jouw website en de zoekopdracht. Door content te optimaliseren aan de eisen van zoekmachines wordt de website beter vindbaar. 

Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door bepaalde zoekwoorden toe te voegen pagina’s. Als jouw pagina hoog rankt terwijl er geen relevante informatie op staat zal deze uiteindelijk niet meer hoog ranken. Je wilt je bezoekers optimaal kunnen bedienen. 

Linkbuilding

SEO uitbesteden heeft veel voordelen voor linkbuilding. Linkbuilding is een vak apart waar veel tijd in gaat zitten. Bij linkbuilden zorg je ervoor dat er meerdere websites naar jouw website linken. Die linkjes worden ook wel gezien als stemmen voor jouw website. Des te populairder de website is (de hoeveelheid linkjes) des te hoger de website in Google wordt vertoond. Linkbuilden wordt ook wel gezien als een samenwerking aangaan met andere websites. Dat contact vinden en onderhouden kost het meeste tijd. 

 

Lijkt SEO uitbesteden een goed idee? Zeker als je niet de kennis in huis hebt. Het is een tijdrovende klus. De SEO specialisten weten precies wat zij doen en hebben daar de juiste kennis voor in huis!