Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Sapvastheid en sapvasten

Van sapvastheid tot darmreiniging, detox-diëten en zuiveringen zijn alle woede met mensen die op zoek zijn om gewicht te verliezen of een gezonde levensstijl te beginnen. Maar deze therapieën zijn niet zo gezond als ze lijken, volgens artsen en voedingsdeskundigen.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

Ontgifting, of de praktijk van het bevrijden van het lichaam van giftige of schadelijke stoffen, wordt gepromoot op talloze websites en onderschreven door een groot aantal beroemdheden. Voorstanders van ontgiftigingstherapieën beginnen met de vooronderstelling dat het lichaam gifstoffen verzamelt die kanker en andere ziekten kunnen veroorzaken. Door zich regelmatig te reinigen van dergelijke giftige stoffen vermindert het risico op ziekten en geeft men een gevoel van goede gezondheid, een meer stralende huid en meer energie.

Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat een van deze zogenaamde reinigingen echt de gezondheid van een persoon ten goede komt, volgens Stella L. Volpe, professor en voorzitter van de afdeling voedingswetenschappen aan de Drexel University in Philadelphia.

“Onze levers en nieren doen, als ze gezond zijn, goed werk bij het dagelijks reinigen van ons lichaam”, vertelde Volpe aan de Live Science. “Het verhogen van de groente- en fruitinname, de inname van volkoren granen en het drinken van meer water in vergelijking met gezoete dranken zou veel verder gaan om iemands gezondheid op de lange termijn te verbeteren dan een ‘reiniging’.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

Opgemerkt moet worden dat de hier beschreven ontgifting anders is dan de praktijk die wordt gebruikt bij de behandeling van drugsmisbruik. Ontgifting is in die context “het proces waarbij het lichaam zich van een drug kan ontdoen en tegelijkertijd de symptomen van ontwenning kan beheersen”, aldus het National Institute on Drug Abuse. Dit soort gecontroleerde ontgifting kan mogelijk levensbedreigende complicaties voorkomen die zich kunnen voordoen als de patiënt onbehandeld blijft.

De waarheid over toxines
Een toxine is een vergif dat via biologische processen wordt geproduceerd. De nicotine die in tabaksbladeren wordt aangetroffen is een toxine, net als het metabolische afval dat door cellen in het menselijk lichaam wordt geproduceerd. Maar als mensen het over “giftige stoffen” hebben, verwijzen ze waarschijnlijk ook naar door de mens gemaakte chemicaliën.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

Je lichaam kan zowel natuurlijke als door de mens gemaakte giftige stoffen verzamelen wanneer je voedsel en water binnenkrijgt en wanneer je ademt. Luchtverontreinigende stoffen zoals ozon en stikstofdioxide zijn in verband gebracht met een reeks gezondheidsproblemen bij mensen – van ontstekingen van de luchtwegen tot kanker, volgens het Environmental Protection Agency. Verontreinigende stoffen in water zijn onder andere arseen, een bekend carcinogeen, en kwik, dat volgens de U.S. Geological Survey (USGS) in verband wordt gebracht met aandoeningen van het zenuwstelsel. Zelfs organische groenten en fruit zijn volgens de Royal Society of Chemistry niet veilig voor giftige stoffen zoals E. coli en salmonella, die acute ziekten kunnen veroorzaken.

Het drinken van een sap of het ondergaan van een interne reiniging zal uw lichaam echter niet helpen om sneller en effectiever van deze gifstoffen af te komen, aldus Dr. Michael Gershon, een professor in de pathologie en celbiologie aan de Columbia University in New York. Het lichaam is goed uitgerust om zich helemaal alleen te ontdoen van giftige stoffen, vertelde Gershon aan Live Science.

Ingebouwd ontgiftingssysteem
Het belangrijkste orgaan dat helpt bij het ontgiftingsproces is de lever. Alles wat je inademt of inslikt dat wordt afgebroken en geabsorbeerd in de bloedbaan gaat door de lever, die het grootste interne orgaan is. Het lichaam is afhankelijk van de lever om veel belangrijke eiwitten en voedingsstoffen te reguleren, te synthetiseren, op te slaan en af te scheiden en ook om giftige of onnodige stoffen te zuiveren, te transformeren en te zuiveren, te zuiveren, te zuiveren en te zuiveren, aldus het Duitse Instituut voor Kwaliteit en Efficiëntie in de Gezondheidszorg.

Veel ontgiftingsproducten beweren dat ze de lever “reinigen”, maar bij gezonde personen is de lever geen plaats waar giftige stoffen worden opgeslagen. In plaats daarvan zet de lever potentieel schadelijke chemicaliën om in wateroplosbare chemicaliën die kunnen worden gezwet of uitgescheiden uit het lichaam.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

De lever doet typisch een “uitstekend werk” van het ontgiften van uw lichaam, zei Gershon. Er zijn echter een paar uitzonderingen op deze regel. De mensen met bepaalde levervoorwaarden – zoals virale hepatitis (Hep A, B of C) of alcohol – de veroorzaakte leverziekte – kan geen gezonde lever hebben, en de giftige substanties kunnen zich soms in hun organismen accumuleren. Bepaalde stoffen die in hoge doses giftig kunnen zijn, zoals vitamine A, ijzer en koper, kunnen zich ook ophopen in de lever of andere organen als gevolg van een ziekte. Maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat detox diëten of leverreinigingen helpen bij de behandeling van leverziekten.

Sommige voorstanders van leverreiniging stellen dat zogenaamde leverreinigers de lever beter helpen functioneren om giftige stoffen te verwijderen. Er zijn geen overtuigende studies om dergelijke beweringen te ondersteunen, hoewel sommige studies ondersteunen het idee dat bepaalde voedingsmiddelen en kruidensupplementen de levergezondheid kunnen bevorderen. Gerelateerd: Saucy Science: How to Flush Out a Hangover] [Gerelateerd: Saucy Science: How to Flush Out a Hangover] [Gerelateerd: Saucy Science: How to Flush Out a Hangover].

Naast reinigt en speciale diëten voor de lever, sommige voorstanders van ontgiftigingstherapieën bevorderen ook de zogenaamde dubbele puntreiniging.

https://www.sap.je/sapvasten/