Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Recruitment: Hoe kom jij aan je baan?

Tegenwoordig worden veel banen online gevonden. Recruitment heeft daar een belangrijk aan deel in. Zowel on-als offline. Een recruiter is iemand die namens een bedrijf of een bureau mensen zoekt die een bepaalde vacature kunnen vullen. Simpel gezegd is het dus iemand die voor een ‘uitzendbureau’ werkt. Behalve dan dat een recruiter ook  mensen kan benaderen die nog niet in het systeem van het denkbeeldige uitzendbureau ingeschreven staat. Zodra je op een netwerk als Linkedin aangeeft een (tijdelijke) baan te zoeken, kan je worden benaderd door een wervingsagent. Als je door recruiters wordt benaderd kan dat een fijne manier zijn om het zoekwerk naar een nieuwe baan (gedeeltelijk) aan anderen over te laten. Als een recruiter een passende baan voor je heeft, zal die dat aan je laten weten.  

Hoe werkt recruitment precies?

Recruitment is een handige manier voor grote bedrijven om aan nieuwe werkkrachten te komen. In plaats van een vacature uit te schrijven en door talloze sollicitaties te moeten ploeteren, wordt er iemand ingehuurd om de profielen van werkzoekenden door te nemen en de mensen te contacteren die de gewenste vaardigheden hebben. Dat bespaart het bedrijf een hoop tijd en geld. Zeker ook omdat de wervingsagent ook het een en ander over de functie kan vertellen en een deel van het contract met de potentiële werkgever door kan nemen. Ook dat scheelt de werkgever een hoop tijd in de sollicitatiegesprekken. 

Wat is het addertje onder het gras van recruitment?

Recruitment kan voor zowel werkgevers als werknemers een fijne manier zijn om een baan aan te vinden en te vinden. Er zitten wel enkele nadelen aan. Als je werk zoekt en dat op je zakelijke netwerken aangeeft, kan het aanbod van alle verschillende recruiters nogal eens overweldigend worden. Dan zie je als werkzoekende door de bomen het bos niet meer. En zowel voor de werkgever als de werknemer is het een nadeel dat de wervingsagent natuurlijk ook betaald moet worden. Dat betekent dat de werkgever een bepaalde commissie moet betalen en dat de werknemer daar indirect ook iets aan salaris op in zou kunnen leveren.