Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Overnachten in Overijssel

Hoe je van rust, ruimte en ontspanning? Als je dagelijkse leven hectisch en druk is, dan heb je af en toe behoefte om bij te tanken. In Overijssel kun je tijdens een ontspannen fietstochtje zomaar langs een aantal oude landgoederen komen. Tenminste, als je niet blijft hangen bij een van de vele horeca gelegenheden waar het heerlijk pauzeren is.

Natuurgebieden in Overijssel

Overijssel is voor 14% bedekt met bossen en natuurgebieden. Neem bijvoorbeeld de Weerribben. Dit natuurgebied is wereldberoemd en een favoriete bestemming voor wandelaars. Wist je dat je de Weerribben ook vanaf het water kunt leren kennen? Stap samen met de boswachter tijdens de schemering op een fluisterboot en ontdek wat echte stilte en rust is. ’s Avonds en ’s nachts zijn de natuurgebieden normaal gesproken niet toegankelijk. Als er bijna geen mensen zijn, komen de dieren uit hun schuilplaatsen. Onderweg wijst de boswachter je op bijzondere flora en vertelt hij honderduit over zijn natuurgebied. Met een beetje geluk zie je zelfs een otter, een uil of een ander nachtdier.

Stad en natuur

Ben je meer van de stedentrips, dan is Overijssel ook de bestemming voor jou. In Overijssel liggen stad en natuur nog gebroederlijk naast elkaar. De oude Hanzesteden combineren pure geschiedenis met een moderne shopping experience.

Teveel voor een dag

Als we alles wat Overijssel de moeite waard maakt zouden moeten opnoemen, zou dit artikel veel te lang worden. Twente, de IJsseldelta, kastelen, Almelo, de Sallandse Heuvelrug, Tubbergen, fietsen, wandelen, kanoën, shoppen… laten we het er maar op houden dat Overijssel zoveel te bieden heeft dat je aan één dag niet genoeg hebt. 

Plan daarom een meerdaags verblijf, bijvoorbeeld een midweek of een lang weekend.  Het boeken van een overnachting in Overijssel is zo gedaan. Wij hebben de 14 leukste B&B’s in Overijssel voor je op een rijtje gezet. Van basic tot luxe. Van overnachten in de natuur tot midden in de stad. Ontdek wat Overijsselse gastvrijheid inhoud en geniet van een fijne tijd op de mooiste locaties.

https://www.visitoost.nl/