Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Ontspanningsmogelijkheden

In de drukke tijden ben je tussendoor ook toe aan ontspanning. Even helemaal tot rust komen en jezelf helemaal opladen. Hiervoor hoef je niet de deur uit. Het ontspanningsmoment kan ook bij jouw thuis worden gecreëerd. Wij geven jou een aantal mogelijkheden voor een optimale ontspanning bij jouw thuis. Ontspan alleen of nodig je vrienden uit en ontspan samen. 

 

Muziek 

Wanneer je volledig wilt ontspannen, dan is je ademhaling heel belangrijk. Bij het luisteren naar muziek neemt je ademhaling het ritme van de muziek aan. Muziek kan zorgen voor een lang en langzame ademhaling en dat zorgt voor optimale ontspanning. De tempo van het muziek is hierbij van belang. Een laag tempo van de muziek zorgt voor de ontspanning. Voor de tempo van de muziek kan je je hartslag in rust als richting hanteren. Bij de meeste mensen zit de hartslag rond de 60 slagen per minuut. 

 

Mindfulness

Bij mindfulness ben je je volledig bewust van de ervaring die je op dat moment mee maakt. Het helpt erbij om dichterbij jezelf te komen en de realiteit terug te halen. Je wordt bewust van je gevoel in je lichaam en leert de stress herkennen. Ondertussen krijg je ook nog meer kijk om dingen, gebeurtenissen en mensen om je heen. Mindfulness is voor iedereen en zorgt voor verbeterde kwaliteit van het leven. Ga voor optimale ontspanning met de mindfulness.

 

Sporten 

We weten allemaal dat yoga bekend staat om haar ontspannende werken, maar hoe zit het met de andere sporten? Alle vormen van bewegingen zorgen voor ontspanning. Of het nou gaat om zwemmen, hardlopen, wandelen, fietsen of tennissen; elke sport heeft een ontspannende werking. Als jij dus niet zo van yoga houdt, dan zijn er genoeg andere alternatieven beschikbaar. Het is goed om af en toe de innerlijke kracht op te voeren, zodat je hartslag hoger wordt. Dit hoeft echt niet gedurende het hele sport, enkel een minuutje is al voldoende. De verhoogde innerlijke kracht gaat gepaarde met extra cortisol in je bloed. Na afloop van de oefening stelt je lichaam zichzelf weer onder controle en daardoor wordt er een super ontspannen gevoel gecreëerd. 

 

Hottub 

Een hottub is een warm buitenbad dat wordt opgestookt met een interne of externe houtkachel. De temperatuur van het water is gemiddeld 37,5 graden Celcius. Een hottub kan in je eigen tuin geplaats worden, waardoor je niet op pad hoeft voor een heerlijke ontspanning. In het warme water worden jouw spieren voor 90% vrijgesteld van hun werk en inspanning. Hierdoor kom je geheel tot rust en ervaar je minder stress en angst. Stap naar een drukke werkdag in de verwarmde hottub en ontspan. 

 

https://welvaere.nl/