Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Online inzetten op voetbal: twee belangrijke regels

Online inzetten op voetbal: twee belangrijke regels

Als jij er van houdt om af en toe een paar euro in te zetten op een voetbalwedstrijd, dan weet je waarschijnlijk ook dat daar in Nederland strenge regels voor zijn. Het is namelijk al een aantal jaren het plan van de overheid om online inzetten beter te reguleren. In Nederland is het illegaal om online te spelen bij een speelhuis, bijvoorbeeld, en wat sportweddenschappen betreft is TOTO de enige stichting die dit officieel mag aanbieden. Het is ook niet vreemd dat er een aantal belangrijke regels zijn, want met de komst van het internet is inzetten veel anoniemer, risicovoller en verslavender geworden.

 

Geen live spellen in Nederland

In veel andere landen kun je op elk moment voor of tijdens een wedstrijd een weddenschap plaatsen. Zie je bijvoorbeeld dat jouw huidige weddenschap niet gaat uitkomen, dan kun je tijdens dezelfde wedstrijd een nieuwe plaatsen. Als je online gaat inzetten op voetbal bij de TOTO, dan mag dit niet en live inzetten is in ons land voor alle sporten verboden. Je moet je weddenschap dus altijd vooraf plaatsen en dat doe je bij een winkel of op de site van de TOTO. Vanaf het moment dat de wedstrijd gestart is worden er geen weddenschappen meer aangenomen. Dit is om de speler te beschermen.

 

Inzetten op individuele acties mag niet

Een tweede belangrijke regel is dat je niet mag inzetten op individuele acties. In Nederland zijn er gelukkig wel voldoende andere wedopties. Je kunt het winnende team uitkiezen, de exacte uitslag voorspellen, welk team het eerste doelpunt maakt en zelfs op het tijdstip van dit eerste doelpunt. Je kunt echter niet zeggen wie de eerste rode kaart gaat krijgen of welke speler het eerste doelpunt scoort. Inzetten op individuele acties is in Nederland verboden.