Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Nationale keuken van België

bokrijk adres

De Belgen houden van lekker eten en bewijzen dat op alle mogelijke manieren. Er is een overvloed aan restaurants in het land, van de meest luxueuze tot de restaurants die voor het grote publiek beschikbaar zijn, waar u naast de Franse keuken ook de beste nationale gerechten kunt vinden. Er is echter echt geen traditie van bistro’s en goedkope eetgelegenheden in België.

Belgen bestellen vaak geen volledige maaltijd (voorgerecht, hoofdgerecht, kaas of dessert). Ze eten vaak eenvoudig maar veel. In traditionele restaurants die zijn ontworpen voor gezinnen, bevat het menu altijd – garnalen met tomaten en mayonaise. Soms serveren ze gesmolten Parmezaanse kaaskroketten en grijze garnaalkroketten, geserveerd met gebakken peterselieblaadjes. In het seizoen bieden restaurants heerlijke Vlaamse asperges gedrenkt in botersaus en gegarneerd met een losgeklopt rauw ei en gehakte peterselie.

Belgische gerechten kunnen ook worden aangevuld met de Franse keuken: kip of gebakken vis met groenten en aardappelen, dit gerecht wordt geserveerd met een rijke bouillon gekruid met verse zure room, eigeel en citroensap; Vlaamse carbonades – stukjes gekookt rundvlees in een licht gezoet bier, gegarneerd met pruimen; konijn in bier, recept uit het zuiden van het land; een hartige zoute kaastaart uit de regio van Nijvel; een gerecht van paling met kruiden en groene groenten; ingelegde paling; ardennen ham; gebakken mosselen; Luikse salade, een mengsel van plakjes spek in karamel, aardappelen en prinselijke bonen, gedrenkt in vet van in azijn gesmolten spek. Heb je trek en wil je een snack? Kies uit een van de frietkraampjes. Het zijn er heel veel, en in Brussel worden ze fritcoats genoemd. U krijgt een papieren hoorntje aangeboden met knapperige aardappelen op smaak gebracht met mayonaise of klassieke tartaarsauzen, Amerikaans of Andalusisch. Frieten worden geserveerd met gehaktballetjes of heerlijke worstjes met groenten – frikandellen. Als u de voorkeur geeft aan een meer verfijnde maaltijd, kunt u caricoli, kleine zeeslakken, kopen. De waarheid kan niet worden gezegd dat ze op elke hoek worden verkocht. Liefhebbers van zoetigheid zullen zeker de Luikse wafels waarderen, die warm worden gegeten. Het centrale plein van Brussel Er zijn ook Brusselse wafels, die groter van formaat en lichter van smaak zijn, vaak omhuld met chatiya-crème. Dit is een lekkernij voor iedereen die langs de kust loopt.

Je kunt onderweg een hapje eten met een “pistool”. Knapperig broodje gevuld met kaas, ham, worstjes. Ze kunnen op elk moment in de slager worden gekocht of in een café worden besteld, op voorwaarde dat je ook drankjes meebrengt. Het moet ook gezegd worden dat Belgen traditioneel ’s morgens vroeg ontbijten,’ s middags lunchen en ’s avonds een stevige avondmaaltijd.

Belgen kopen mishandeling – een rechthoekige vorm die al in plakjes is gesneden om thuis sandwiches van te maken. Het brood wordt wit, grijs of gemengd in alle denkbare varianten verkocht. Baguettes worden ook in verschillende vormen verkocht, maar zijn meestal bedoeld voor een feesttafel. In België worden ze vaak Frans brood genoemd. Croissants voor het ontbijt concurreren met koekjes – koekjes die zijn uitgespreid met boter, chocolade of gebakken met rozijnen.

Gespecialiseerde winkels die chocoladeproducten verkopen, bieden masspenen aan. Het is een zoete amandelspijs in de vorm van kleine roze varkens en verschillende soorten fruit, meestal verkocht voor St. Nicholas, kerst- en nieuwjaarsvakantie. Masspenen worden ook gekookt, en dan worden ze minder mollig, licht en zelfs lekkerder.

En nu over de kazen. De kaas gemaakt in de abdij van Maredsu is een halfharde kaasmassa. De markten verkopen vele soorten zelfgemaakte geitenkaas en maca, een witte harde kaas die in Vlaanderen bekend staat als plattecas. Typisch voor de Belgische streken is een eenvoudig broodje met plakjes witte kaas, gegarneerd met radijsjes en uien. Dit is een eenvoudig, licht en hartig gerecht, een geweldige snack.

Bier is moeilijk voorstelbaar in België, het is de nationale drank van de Belgen. Er zijn 1000 verschillende merken in het land en elke week wordt er een nieuw ras gecreëerd. In feite zijn er slechts 200-300 echt verschillende soorten, waaronder exotische – bier van kiwi en banaan. Bier wordt gedronken in een café, bij een gezin tijdens de lunch en zelfs in een restaurant, als ze niet teveel willen uitgeven. Het is echter niet gebruikelijk om bier te bestellen in chique dure restaurants. Maar veel café-restaurants bieden een grote selectie bier, dat aan bezoekers wordt geserveerd in enorme flessen voor twee of drie personen. Als Belgen whisky bestellen, bedoelen ze scotch met bier, niet whisky. De meest voorkomende sor Pile is een licht bier van industriële productie, evenals Jupile, Maas, Stella Artois. De laatste heeft een iets meer bittere smaak. Deze rassen worden namelijk bieren van lage gisting genoemd, omdat de gist, met behulp waarvan het suikerwort alcohol wordt, wordt op lage temperatuur geroerd en op de bodem van het vat gedispergeerd. Geïmporteerd bier geniet weinig vraag op de Belgische markt, zelfs als het lokaal wordt gebrouwen, en vertrouwt op een ervaren en deskundige consument.

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html