Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Multivitamine

Vitamines zijn erg belangrijk voor je, ze zorgen dat je gezond en fit blijft. Vitamine supplementen zijn speciaal ontworpen om je hierbij een handje te helpen. Het is vaak lastig om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines uit je voeding te halen. Helaas is het een bijna onmogelijke opgave om dag in dag uit precies je behoefte aan vitaminen en mineralen binnen te krijgen. De vitaminen en mineralen halen wij uit onze dagelijkse verse voeding zoals brood, vlees, groente, fruit en of vis. Vegetariërs, kinderen, zwangere vrouwen en ouderen vormen een grote risicogroep. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg medische preparaten die je naast je reguliere voeding in kan nemen. Dus een multivitamine supplement is dan de ideale manier om je gezondheid extra te ondersteunen, het gaat hierbij dus om een aanvulling en niet om een vervanging van je voedingspatroon.

Vitamines zijn chemische verbindingen en zorgen er voor dat het menselijk lichaam goed draaiende blijft. Elke vitamine is anders, niet alleen in functie, maar ook de manier waarop het in ons lichaam terecht komt. In een multivitamine tablet kan je meestal de volgende vitaminen terug vinden: vitamine A (goed voor de huid, ogen en weerstand), vitamine B (onder andere goed voor het zenuwstelsel en processen binnen de cellen), vitamine C (goed voor de weerstand en de aanmaak van bindweefsel), Dit product ( beinvloedt het imuunsysteem en regelt de opname van calcium en fosfaat) vitamine E (beschermt cellen en celwanden, daarnaast zorgt het voor een betere bloedsomloop en opbouw van weefsel) en vitamine K (bloedstolling en botstofwisseling).

Een multivitamine tablet, poeder of drankje bevat vaak meerdere vitaminen, daarnaast zijn er nog talloze mineralen opgenomen in multivitamines zoals bijvoorbeeld calcium, fosfor, ijzer, jodium, koper, natrium en zink. Veel van deze mineralen vormen belangrijke bouwstoffen voor het lichaam, of laten je energieker voelen. Zo kan men zich bij een tekort aan ijzer dus en futloos voelen.

https://www.topvitamins.nl/