Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Luis Alves, van Kaapverdië tot Los Angeles

Geboren op het eiland Santiago van Kaapverdië, wist Luis Alves al vanaf vroeg wat zijn droom en ambitie was. Acteren zit hem in het bloed. Kaapverdië was echter niet de plek die Luis de mogelijkheid zou bieden om het maximale uit zich te halen. In zijn tweede levensjaar besloten zijn ouders dan ook om naar Nederland te komen om Luis Alves een betere toekomst te kunnen bieden. 

Het was geen makkelijke overgang. Na een antal zware jaren besloten zijn ouders om een scheiding aan te vragen. Zijn vader vertrok terug naar Kaapverdië, terwijl zijn moeder samen met hem achter bleef in Nederland. Thuis werd overal en nergens, maar liefde was er altijd aanwezig. Zijn moeder stak hem dan ook vaak een hart onder de riem met het de woorden die later zijn bron van kracht zouden vormen: ”Everything is well. Trust me, my son”.

De ontwikkeling

Vanaf zijn achtste wist Luis het: hij zou een grote acteur in Amerika worden. Leraren en leerlingen kregen het dan ook vaak van hem te horen. Door de jaren heen volgde hij naast zijn studie klassieke training in het Rotterdams theater.

Nadat hij zijn studie had afgerond in Europa besloot Luis Alves zijn dromen achterna te gaan, en om zijn talent de vorming te geven die het nodig had. Er was maar één plek die hem hier bij kon helpen: Los Angeles. Hier studeerde hij acteren aan onder andere de California State University, Northridge en University of California, Los Angeles.

Tegenwoordig is Luis Alves een gerenomeerd acteur die vloeiend is in drie talen, Creole, Nederlands en Engels. En heeft een respectabele portfolio opgebouwd.

Prestaties

Kijkers kennen Luis Alves waarschijnlijk van rollen als:

Zijn hoofdrol in de spannende “Wolves and Sheep” die in de Warner Brothers Studios werd getoond en genomineerd is Santa Fe Independent Film Festival en Fantastic Fest.

Of van zijn rol in het goed ontvangen project “Gone With The Sin” die in premiere ging op het Busan International Film Festival in Zuid Korea en waarvan Luis een nominatie ontbing voor beste aceur

Luis Alves meest recente project is “Decomposition” waarin hij samenspeelt met Monica Barbaro, bekend van onder andere de hoofdrol in Netflix’s “The Good Cop”

Ook was Luis Alves jurylid in 2014-2015 van het Cabo Verde Internationale Film Festival.

http://www.youtube.com/watch?v=etSLaaFd9N4

http://iamluisalves.com/