Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Koffie en Co

De koffie die we drinken komt niet zomaar in de supermarkt. Daar gaat een heel proces aan vooraf. De koffiebonen worden geplukt van de koffieplant, worden gedroogd, geroosterd, verpakt en belanden vervolgens in de supermarkt via een aantal tussenstations. Tegenwoordig worden er steeds meer koffiebonen verkocht en het aantal koffiefilters en filterkoffie loopt zwaar achteruit.

Steeds meer mensen hebben namelijk een koffiezetapparaat voor eenkops koffie. Vroeger werd alle koffie gezet met filterkoffie. Er werd dan een grote scheut koffiepoeder in het apparaat gegooid en een grote kan koffie eronder gezet. Iedereen dronk dan dezelfde koffie en kon dan de smaak zelf een beetje bepalen met behulp van koffiemelk en zoetjes of suiker. Tegenwoordig is dat allemaal heel anders. Er worden verschillende soorten bonen gebruikt om koffie te zetten. Daarnaast maken er ook veel mensen gebruik van koffiecups. Deze cups hebben veel verschillende smaken en er kan per kopje worden bepaald welke smaak de koffie krijgt. Veel van deze koffiecups zijn van het met Nespresso maar er zijn ook nespresso cups alternatief. Deze zijn veel goedkoper en zetten ook een kopje koffie. Het maakt dus niet uit of je koffie in een cupje of pad maakt, uiteindelijk zal de koffie hetzelfde smaken.

In principe maakt het niet uit of je koffiebonen, koffiepoeder, koffiecups of koffiepads koopt. De koffie die uiteindelijk in je kopje terecht kopt is veelal hetzelfde. Omdat deze cups en pads allemaal gevuld worden uit dezelfde melange die wordt gebruikt in de koffiepoeder. Alleen met echte koffiebonen uit een echte koffiewinkel kan je goed zelf je koffie bepalen. Echter worden er wel veel smaken aan de koffie toegevoegd. Je kan het tegenwoordig zo gek niet bedenken of de koffiesmaken bestaan. Wil je koffie met karamelsmaak, het bestaat. Wil je koffie met chocoladesmaak het bestaat. Alles is tegenwoordig mogelijk met de koffie die je koopt in de supermarkt.

https://www.koffiecupster.nl/