Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Je haar verzorgen in de zomer

In de zomer is het heerlijk om van het goede weer te genieten. Het is lekker warm en alles wordt leuker als het zonnetje schijnt. De zon nodigt dan ook erg uit om buiten te komen: een wandelingetje, lekker zwemmen, zonnen of buiten spelen. Maar ons lichaam is er niet goed aan gewend om in de zon en de hitte te vertoeven, wat ervoor zorgt dat het ook extra noden heeft bij dit weer. In deze blog kan je lezen hoe je je haar kan beschermen en verzorgen als je lange tijd in de zon, de warmte en het zee- en zwembadwater komt.

Eigenlijk is ons haar erg kwetsbaar. Zeker in de zomer door de blootstelling aan de zon, het chloorwater van zwembaden en het zoute water van de zee kan ons haar gaan verkleuren en uitdrogen. De UV-straling zorgt er namelijk voor dat ons haar gaat verkleuren, het zeewater droogt het uit en chloorwater reinigt het agressief. Dat kan ervoor zorgen dat ons haar gaat afbreken, pluizen of splijten. 

Hoe kan je je haar dan beschermen?

Een eerste tip is een hoed of pet kopen om op te zetten wanneer je in de zon komt. Een hoed of pet zal de UV-straling tegenhouden en zo het haar dus beschermen. Beter voorkomen dan genezen! Bovendien ziet een rieten hoedje of een trucker cap er ook leuk uitzien. Een tweede tip die bovendien niet veel moeite kost, is om je haar vóór en ná het zwemmen goed uit te spoelen met kraantjeswater. Zo voorkom je dat chloor of zout verder erop blijft inwerken. Daarbuiten is het ook belangrijk om je haar goed te verzorgen. Een vochtinbrengend en herstellend masker zal je haar zeker deugd doen in de zomermaanden. Er zijn trouwens ook een heleboel haarproducten te koop speciaal aangepast voor een goede verzorging in de zomer.

https://www.snapbacks.nl/

Gerelateerde artikelen

Tractor nodig? Schakel Autotradex in!

Je achteruitrijcamera positioneren

Tv kijken