Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Je achteruitrijcamera positioneren

Er is een geschikte achteruitrijcamera set te koop voor zowat elk type van voertuigen. De bestuurder heeft met een achteruitrijcamera een veel beter zicht op wat er zich aan de achterkant van het voertuig afspeelt. Dit betere zicht biedt de bestuurder meer rijcomfort en een verhoogde veiligheid op de baan. Om de voordelen die een achteruitrijcamera set heeft zo voordelig mogelijk te maken, is het belangrijk dat de camera juist gepositioneerd wordt bij de installatie ervan. In dit artikel kan je lezen hoe je dat moet doen en waar je op moet letten. 

In de eerste instantie is het al erg van belang op welk soort voertuig de camera geïnstalleerd zal worden. Bij verschillende types van voertuigen is er per voertuig ook een verschil in de dode hoeken. Hiermee moet je rekening houden om te weten waar je de achteruitrijcamera ideaal kan positioneren. Die dode hoeken zitten meestal aan de achterkant, de voorzijde en de rechterkant van het voertuig. Waar je ook op moet letten, is dat de camera best zo hoog mogelijk geplaatst kan worden. Dan is er een groter gebied zichtbaar. Bij een achteruitrijcamera bestelbus of vrachtwagen is het vaak geen probleem de camera hoog te installeren. Bij sommige andere voertuigen kan dat lastiger zijn, denk daarbij aan een heftruck of een truck voor houttransport. Hierbij moet je rekening houden met de mogelijke plaatsen en de vorm van het voertuig. De meeste achteruitrijcamera sets hebben wel de mogelijkheid om ze na installatie nog bij te stellen of opnieuw af te stellen. De bestuurder kan zo door ervaring op zoek gaan naar de perfecte positionering.

Om een geschikte achteruitrijcamera uit te kiezen, spelen ook de omgeving en omstandigheden waarin de wagen zal komen een rol. Informeer je dus goed over de opties van de achteruitrijcamera en weet welke vereisten jij nodig hebt.

https://www.vanzwitserland.nl/