Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Interactive video maker

Een interactieve video is een van de nieuwste manieren van online marketing. Ieder soort bedrijf van klein tot groot kan profijt hebben van een interactieve video. Maar het maken van zo’n interactieve video is niet altijd even gemakkelijk. Dan kan een interactieve video maker een helpende hand bieden. Er zijn natuurlijk bedrijven die dit voor je kunnen doen of die een video van je kunnen omtoveren in een interactieve video, maar je kunt het wellicht zelf ook gewoon doen. 

 

Wat is een interactieve video?

Een interactieve video is een video waarmee de kijker als het ware kan communiceren. In plaats van passief kijken wat er gebeurt in een video, kan de kijker bepalen wat de volgende stap wordt. Misschien ken je het idee wel van de Black Mirror aflevering op Netflix waar dit een mogelijkheid was. Op een bepaald punt kun je als kijker bijvoorbeeld een keuze maken tussen twee opties. Dit kun je dus ook doen voor een video van je bedrijf. Bijvoorbeeld een instructievideo waarin de kijker kan kiezen of hij of zij meer verdieping wil in optie A of optie B. 

 

Platformen om zelf een interactieve video te maken

Je hebt geen interactive video maker nodig om dit te realiseren. Er zijn namelijk verschillende platformen waar je je eigen interactieve video mee kunt maken. Natuurlijk is het fijn als je een beetje skills in huis hebt om video’s te maken of bewerken. Er zijn zowel gratis als betaalde platforms. Als je nog niet zo goed weet of je het echt wil gebruiken, is het geen gek idee om eerst een gratis software uit te proberen, bijvoorbeeld de proefversie. Als het bevalt of werkt voor je, kun je altijd nog besluiten de software te kopen. 

 

Interactieve video maker

Trek je liever je handen er helemaal vanaf, maar wil je toch een interactieve video? Dan kun je een interactieve video maker inschakelen. Dat hoeft niet direct een bedrijf te zijn dat zich hierin specialiseert, hoewel dat wel garantie zal geven dat je iets goeds krijgt. Je kunt ook een handige zelfstandige inschakelen die hier ervaring mee heeft. Misschien maakt zo iemand ook wel gebruik van de betaalde software.