Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Huis kopen in Spanje?

Heb je er ooit over nagedacht om een huis te kopen in Spanje? Om aldaar heerlijk te genieten van de zon? Er zijn genoeg huis te koop Spanje, dus er zijn voor iedereen mogelijkheden. Vind je eigen droomhuis of vakantiehuis Spanje kopen kan ook. Spanje heeft een rijk en bovendien divers aanbod.

Voor Nederlander in het bijzonder heeft Spanje een groot aantal voordelen en den hebben we het niet enkel over het klimaat. De huizenprijzen zijn in Spanje ongeveer de helft lager dan in Nederland. Ook kun je in Spanje voor zowel een stedelijke als een landelijke woning bijzonder goed kiezen.

Een groot aantal Nederlanders besluit uiteindelijke om de wonen in Spanje. Daar hebben ze ook hun redenen voor. Want, niet alleen de huizenprijzen zijn aantrekkelijk, nee, de kosten voor het dagelijks leven liggen ook een stuk lager dat die van de kosten van Nederland. Daarbij is er in Spanje bijzonder veel te zien en te doen. Spanje kent bijzonder veel adembenemende natuur en het klimaat is natuurlijk ook erg aangenaam met veel meer zonuren dan we hier kennen.

Wanneer je verhuist naar Spanje kun je met een beetje voorbereiding een hele gemakkelijke verhuizing tegemoet gaan. Er is namelijk in het verleden een verdrag getekend dat jouw verhuizing een stuk makkelijker maakt. Dit noemt men het Schengenverdrag. Vraag uiteraard wel op tijd een id. Nummer voor buitenlander aan. Dit is erg belangrijk, want zonder dit nummer kan je eigenlijk niets. Dit nummer is de basis van al je formulieren. Zonder dit nummer kun je bijvoorbeeld geen huis kopen. Dus in dit geval is het zeker essentieel.

Spanje is al een lange tijd lid van de Europese Unie. Dat is voor Nederlanders handig want je hoeft dus een visum aan te vragen om naar Spanje te kunnen gaan.

In Spanje neemt wel iedereen zijn tijd. De overheid dus ook. Zorg ervoor dat je alles op tijd hebt afgehandeld.