Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Hoeveel kan ik lenen zonder in de problemen te komen?

Tegenwoordig is een consumentenkrediet de eenvoudigste manier om geld te lenen voor de aankoop van een nieuw apparaat, een reis of werken aan de woning die anders pas voor later zouden zijn. In de deeleconomie geeft de realisatie van dergelijke projecten ook investeerders een kans om hun spaargeld actief te beheren. Het geld dat zo circuleert, houdt de economie draaiende.

De grote vraag blijft echter hoeveel geld u kunt lenen. U moet er in elk geval voor zorgen dat u naast uw afbetaling ook uw maandelijkse kosten kunt betalen zonder uzelf veel te moeten ontzeggen. Ontdek hier hoe u dat het beste aanpakt.

Maak een schatting van uw maandelijkse kosten

Om te kunnen leven geeft u elke maand geld uit aan verschillende zaken: huisvesting, kleding, vervoer, voeding, ontspanning, verzorging, spaargeld, aflossing van lopende kredieten of hypothecaire lening …

Als u uw uitgaven van de laatste maanden bekijkt, kunt u ramen hoeveel er naar elk van deze rubrieken gaat en het gemiddelde ervan berekenen. Zo krijgt u een idee van het geld dat u aan het eind van de maand overhoudt.

Welk deel van uw inkomen besteedt u aan leningen?

Elke situatie is natuurlijk anders en ieder heeft zijn eigen wensen. Bovendien doet iedereen wat hij wil met zijn geld … Toch bestaat er een vuistregel om te weten hoeveel u precies kunt lenen. Deze vuistregel deelt de maandelijkse inkomsten op in drie delen:

  • 1/3 moet de dagelijkse uitgaven en kleine aankopen dekken;
  • 1/3 moet opzij worden gelegd voor terugkerende vaste kosten (elektriciteit, verwarming, verzekeringen …) en terugkerende variabele kosten (vakantie, kleding …);
  • 1/3 mag naar leningen en spaargeld gaan.

Als u deze vuistregel hanteert, is het perfect mogelijk om de projecten die u anders zou uitstellen nu al met een lening te financieren.

Geld lenen kost ook geld. Daarom moet u deze kost voorzien!

Welk bedrag zal u moeten terugbetalen?

De maandelijkse aflossing is een ander punt waar u rekening mee moet houden. Dankzij een kredietsimulator kunt u dat bedrag gemakkelijk zelf berekenen.

Lening simulatie

Met deze informatie kunt u met kennis van zaken beslissen of u een lening aangaat en voor welk bedrag!

 Hebt u een project?

Sluit een samenwerkingslening af op mozzeno.com en geniet van de beloning voor correcte terugbetaling : lening berekenen

 

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD

https://www.mozzeno.com/nl/geld-lenen/