Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Hoe vraag ik snel een VOG aan?

Een VOG kan soms tot wel 4 weken op zich laten wachten maar je kan het proces een beetje versnellen door je VOG online aan te vragen. Het kan namelijk vaak nog een week duren voordat je terecht kan bij de gemeente voor een afspraak om een VOG aan te vragen, en daarna moet je dus nog een aantal weken wachten voordat de VOG in je brievenbus ligt. Vraag dus snel een VOG aan online via vogaanvragenonline.nl.

Waarvoor heb ik een VOG nodig?

Veel werknemers vragen jou wanneer je bij het bedrijf start een VOG aan te vragen. Je hoeft dit niet uit jezelf te doen, het wordt altijd gevraagd. Vaak kan je dan ook later de kosten declareren. Als je in de zorg gaat werken kan je verwachten dat dit van je wordt gevraagd en voor sommige beroepen is het zelfs verplicht. Als je bijvoorbeeld docent gaat worden, taxichauffeur of als je bij de overheid gaat werken, is het zelfs wettelijk verplicht om een VOG aan te vragen. Ook als je bij de bank gaat werken of stage lopen vragen ze je vrijwel altijd een VOG aan te vragen. Dit komt omdat je met persoonsgegevens en andere vertrouwelijke gegevens werkt. Of met mensen. Je nieuwe werkgever wil zeker weten dat je geen gevaar bent hiervoor.

Krijg ik geen VOG als ik een strafblad heb?

Vaak als je een strafblad hebt krijg je geen VOG, je kan hem dan wel aanvragen maar je krijgt een formulier dat je niet in aanmerking komt. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Ze kijken bij Justis namelijk echt waarvoor je een VOG aanvraagt en of je in het verleden ergens voor veroordeeld bent dat deze functie in gevaar kan brengen. Als je dus iets hebt gedaan maar de functie gaat om iets heel anders, kan het zo zijn dat je alsnog de VOG krijgt. Als je bijvoorbeeld te hard hebt gereden, en dit staat op je strafblad, kan je alsnog een VOG krijgen als je bijvoorbeeld docent wilt worden. Maar als je taxichauffeur wilt worden is deze verkeersboete wel van belang.