Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Hoe vind je een afwisselende baan in de thuiszorg?

Hoe vind je een afwisselende baan in de thuiszorg?

Elke dag dezelfde werkzaamheden hebben, elke dag dezelfde mensen zien, elke dag op dezelfde locatie zijn… Dit kan allemaal gaan vervelen op den duur. Daarom zijn er veel mensen die voor een meer afwisselende manier van werken kiezen. Er zijn twee manieren om meer afwisseling te creëren in je werk of flexibeler om te gaan met je tijd.

1. Ga aan de slag als uitzendkracht

Als je als uitzendkracht aan de slag gaat, kun je vaak helemaal zelf je uren bepalen. Je kunt ervoor kiezen om een periode bij dezelfde organisatie te werken, juist steeds eenmalige diensten uit te voeren of beide. Als uitzendkracht heb je een nul-urencontract. Dit betekent dat je nooit verplicht kan worden om een bepaalde dienst te werken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een opleiding volgt of als andere bezigheden veel tijd in beslag nemen. Vaak heb je wel diploma’s nodig om in de zorg te werken, dus als het je eerste opleiding die je gaat afronden betreft, zul je wellicht niet aangenomen worden bij een uitzendbureau met zorgdiensten.

2.  Word zzp’er

Als zzp’er in de zorg heb je veel controle over de mate van afwisseling in je werk. Je kunt werken met cliënten bij wie jij je goed voelt en je uren zijn ook flexibel. Je hebt tevens invloed op de duur van een klus. Als zzp’er moet je wel meer zelf regelen dan wanneer je ergens in loondienst bent, maar dit impliceert wel dat je meer vrijheid hebt m.b.t. verzekeren, pensioen en verdiensten.


Voor werk op uitzendbasis is er sowieso een tussenpersoon nodig, een uitzendbureau. Voor zelfstandigen is het ook handig om een intermediair in te schakelen. Zulke organisaties bieden meestal hulp met administratie en andere bijzaken voor zzp’ers. Zorgzuster biedt voor zelfstandigen bijvoorbeeld platforms voor contractbeheer, administratie, boekhouden en facturatie. Deze organisatie biedt daarnaast mogelijkheden voor mensen die op uitzendbasis willen werken. Kortom, werken als uitzendkracht of zzp’er zijn twee manieren om je werk wat boeiender te maken en controle te krijgen over je planning en met Zorgzuster zijn beide opties gemakkelijk geregeld.