Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Het belang van normale ademfrequentie

Een goede normale ademfrequentie is van groot belang voor onze gezondheid. Een normale ademfrequentie is het aantal normale ademhalingen per minuut. Er zijn allerlei ingewikkelde apparaten om de normale ademhaling per minuut te tellen, maar dit kunnen wij ook zelf doen. Dit kunnen we doen door te tellen hoe vaak we binnen een minuut ademen. Een normale ademhaling is belangrijk voor ons lichaam en geest; een normale ademhaling brengt ons lichaam in rust. Volgens de medische norm wordt er bij een normale ademhalingsfrequentie 12 keer per minuut geademd. Bij een verhoogde ademfrequentie is er sprake van hyperventilatie.

Aandacht voor normale ademfrequentie

Hyperventilatie kan helemaal normaal zijn, zoals aan het einde van een zware inspanning. Blijft hyperventilatie zich aanhouden, dan beginnen symptomen te ontstaan. De symptomen die kunnen ontstaan, zijn onder andere: duizeligheid, zweten, hartkloppingen, tintelingen in het gezicht, handen en voeten en zwakte. In deze tijd, waarin we zoveel stress ervaren, besteden we heel weinig aandacht aan een normale ademfrequentie. Ons lichaam staat steeds onder druk. Doordat we dagelijks met zoveel dingen bezig zijn, is het juist belangrijk om aandacht te besteden aan een normale ademfrequentie en goed en diep adem te blijven halen, zodat ons lichaam in rust blijft.

Oefeningen om normale ademfrequentie te bereiken

Merkt u dat u gedurende een lange tijd, zonder dat u zich daar bewust van bent, te snel en te oppervlakkig ademt? En ervaart u vaker een stekende pijn op uw borstkas? Dan kunt u contact met ons opnemen. Bij ons leert u uw ademhalingspatronen te herstellen, richting de normale ademfrequentie. Een normale ademfrequentie neem uiteindelijk ook de symptomen weg. Om dit te bereiken leren we u een aantal ademhalingsoefeningen. Met behulp van deze oefeningen trainen we uw lichaam om rustiger te gaan ademen, waardoor de bloedcirculatie, de zuurstofafgifte aan weefsels en organen, en de werking van de luchtwegen verbeteren. Neem contact met ons en breng uw lichaam in rust.