Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Een industrieel tintje

De lamp met een robuuste uitstraling, hangend aan het plafond boven een eettafel. Dan heb je waarschijnlijk een industriële lamp boven je eettafel hangen. Deze lamp en ook de industriële sfeer zie je steeds vaker terug in huizen. Denk aan de muren die van beton zijn of gewoon bakstenen zijn, kussen met een motief en de lampen. Het is goed te combineren met andere stijlen. Het valt op en het draait om materialen. 

Overal de lamp

De industriële lamp zie je steeds meer terug in het interieur. Het is een robuuste, moderne uitstraling met accessoires die zo uit een loods zouden kunnen komen. Uiteraard wel een mooie loods. Sinds paar jaar zien we de industriële lamp steeds vaker terug in het interieur. Het wordt overal opgehangen en kan ook overal worden toegepast. Dat is het handige van deze lamp. Het is een opvallende verschijning en geeft veel gericht licht. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Het materiaal verschilt per lamp en kan hem maken of breken.

Plekjes

De industriële spots kunnen overal worden opgehangen. De industriële sfeer is een gemakkelijke toepasbare sfeer en wordt vaak gecombineerd met andere stijlen. Dit versterkt dan vaak de sfeer. Je vindt tegenwoordig overal wel een industrie sfeer. Denk aan een koffiezaak met een betonnen muur en de chromen lampen aan het plafond met ijzeren stoelen. Of een muur van bakstenen met een grote tafel met daarboven de bekende lampen. Het is uitstekend te gebruiken voor een kantoor. Alleen moet je wel letten op de omgeving en welke branche er werkt. De modebranche past nu eenmaal beter in dit soort kantoor dan een chique duur advocatenkantoor. Dit ligt allemaal aan de soort mensen dat het werkt. Voor de creatieve sector kan de industriële sfeer ook creatief werken. Men krijgt vaak veel ideeën bij de sfeer.

Trends op het gebied van industriële lampen

De lamp zien we al jaren terug in het interieur. En er zijn veel verschillende soorten van te krijgen. De trend die we vaak terug zien, is dat de lamp aanwezig is. Het is een robuuste lamp met veel schroeven en ijzer. Vooral glimmend is hij erg in trek. Dit kan van koper (een andere trend) zijn, maar ook mat is hij aan te bevelen. Een andere trend is een moderne uitvoering van de oude industrielamp. Denk aan de klassieke lamp met de ronde kap naar beneden. Deze wordt dan uitgevoerd in een apart design, maar behoudt wel zijn vorm. Zo is de lamp toch herkenbaar, maar hij is net een beetje aparter. De kleuren wit, grijs en zwart blijven ook in trek. Dit zijn kleuren die eigenlijk altijd wel kunnen en in elk interieur passen. Maar ook van chroom en koper zijn ze verkrijgbaar. Dan ga je helemaal mee met de laatste trend; de koper en ijzertrend. Je ziet in het interieur steeds vaker koper en ijzer terug. Daar past een chromen lamp natuurlijk prachtig bij.

Kostenplaatje

Je kunt de lamp zo duur maken als je wilt. Je hebt ze betaalbaar bij de grote bouwgiganten, maar ook designervarianten. Het ligt er net aan wat jij wilt betalen voor een lamp. Meestal vind je ook van een designerlamp een goedkopere variant. Het ligt aan je portemonnee en hoeveel jij wilt uitgeven aan verlichting. De een wilt nu eenmaal meer uitgeven dan een ander. He tis goed om te weten dat de lampen niet te duur zijn en zeker de moeite waar zijn. Ze gaan lang mee en geven, en dat is toch het belangrijkste, goed licht. Een boekje lezen kan gerust onder deze lamp. Het is in ieder geval een opvallende verschijning in je interieur.

http://we-lights.tumblr.com/post/129064472590/industri%C3%ABle-tafellampen-stoere-jongens