Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een schoon kantoor

Iedereen heeft wel eens een bedrijf gezien waar het schoonmaken niet goed wordt bijgehouden. Nog steeds zijn er bedrijven die dit niet als prioriteit zien en liever de kosten besparen. Ook zie je regelmatig bij bedrijven dat de schoonmaakster een keer in de week langs komt om alleen vlug de plekken schoonmaakt die cruciaal zijn. In dit artikel leggen we precies uit waarom een schoon kantoor zo belangrijk is en wat de voordelen ervan zijn. 

Waarom een schoon kantoor?

Een schoon kantoor heeft veel voordelen. Zo zorgt een schoon kantoor ervoor dat je werknemers productief zijn. Ook is een schone werkomgeving prettig werken en daarnaast maakt het mensen gelukkig. Naast deze voordelen zijn er nog meer voordelen op diverse vlakken. Hieronder lichten we de voordelen van kantoor schoonmaak toe. 

Stress- en tijdbesparend

Een schoon kantoor is stress verlagend. Werknemers ervaren namelijk een stress gevoel wanneer hun omgeving niet schoon of opgeruimd is. Vaak ben je als werknemer meer bezig met het opruimen en schoonmaken van de ruimte dan met je eigen werk. Met een schoon kantoor kun je veel stress en tijd besparen. 

Voorkom ziekteverzuim

Daarnaast is een schone omgeving ook beter voor de gezondheid van je werknemers. Doordat je veel tijd doorbrengt met je collega’s op het kantoor is dit een plek waar veel bacteriën rondhangen. En bacteriën zorgen weer voor ziektes. 

Tevreden personeel

Om je personeel gezond te houden is het belangrijk dat je kantoor voldoet aan de hygiëne maatregelingen. Afhankelijk van de grootte van het kantoor is het goed om 1a 2a keer je kantoor te laten schoonmaken. Hierdoor zorg je ervoor dat je personeel tevreden blijft, en daarnaast gelukkiger en productiever zijn op het kantoor. 

Je kantoor is het visitekaartje van je bedrijf

De eerste indruk van je bedrijf is het uiterlijk van je kantoor. Door middel van gevelreiniging zorg je voor een frisse en uitnodigende uitstraling. Je kantoorpand is immers je visitekaartje van je bedrijf. Daarnaast nodigt het uit wanneer een kantoor er schoon en opgeruimd uitziet. Naast deze voordelen zorgt een schoon kantoor er ook voor dat je bedrijf betrouwbaar en professioneel oogt.