Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

De voor- en nadelen van verhuizen een aanbouwen

Komt er gezinsuitbreiding of is je huis om een andere redenen niet meer groot genoeg? Of wil je juist iets heel anders? Je kan dan kiezen uit twee dingen: je huis verkopen en gaan verhuizen, óf kiezen voor een aanbouw voor je huis. Beide opties kunnen een oplossing zijn voor jouw misschien wel nieuwe wensen. In deze blog worden enkele voordelen en nadelen van beide keuzes besproken.

Kiezen voor een aanbouw

Geen tijd om te verhuizen? Of geen zin in alle rommel en stress een verhuizing met zich meebrengt? Een aanbouw kan een oplossing zijn om zo toch je huidige woning aan jouw wensen aan te passen. Een voordeel van zo’n aanbouw is dat het je huis vaak mooier en groter laat uitzien. Bovendien zorgt een aanbouw voor een hogere verkoopwaarde. Mocht je je huis ooit gaan verkopen, een aanbouw zorgt ervoor dat je meer voor je huis kan vragen dan je zou doen zonder de aanbouw. Nadelen van een aanbouw zijn er ook. Zo is een geld en tijdinvestering nodig. Daarnaast kan het veel stress opleveren en is het een tijdje chaotisch in je huis. Ook moet je nagaan of je een vergunning nodig hebt voor een aanbouw. Als dat het geval is moet je deze bij de gemeente aanvragen.

De voor- en nadelen van een verhuizing

Een aanbouw lost niet elk probleem op. Je kan er dus ook voor kiezen om te gaan verhuizen. Voordeel hiervan is dat je kan kiezen waar je naartoe wilt verhuizen. Ook kun je zo een woning zoeken die wel aan jouw wensen, voorkeuren en toekomstplannen voldoet. Een nadeel kan zijn dat je als je gaat verhuizen vaak ook iets wilt verbouwen in je nieuwe woning, en dat kost ook weer geld. Ook kost het geld om bijvoorbeeld een makelaar te betalen en heb je soms tijdelijk dubbele woonlasten als je je andere woning nog niet hebt verkocht.

 

Zo te zien hebben verhuizen en aanbouwen beide voordelen en nadelen. Aan jou de keus waar je voor gaat. Als je hulp nodig hebt kun je een architect in Brabant en architect in Limburg om hulp vragen.

https://www.ihcarchitects.com/architect-brabant/