Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

De rvs schoorsteenkap: wat kun je hiermee? Doel & voordelen

Schoorsteenkappen, rotorkappen en trekkappen worden op veel schoorstenen in Nederland aangebracht. Ze worden gebruikt om te voorkomen dat rooklucht terugslaat in het rookkanaal en helpen om voldoende verse lucht aan te voeren voor een efficiënte verbranding. Doordat een schoorsteenkap van roestvrij staal is gemaakt, heeft deze weinig onderhoud nodig en gaat de kap lang mee. Maar welke voordelen hebben de kappen, naast een goede rookafvoer, nog meer?

 

Waarom is het gebruik van een schoorsteenkap zinvol?

 

 

Het belangrijkste doel van een schoorsteenkap plaatsen is voorkomen dat de win zorgt voor een het terugwaaien van rookgassen in het schorsteenkanaal. Als de rook terug in huis komt, is dat niet alleen ongezond, maar kan dat zelfs gevaarlijke situaties opleveren. Een goede rookafvoer is dan ook cruciaal en een kap op de schoorsteen zorgt dat dit gebeurt.

In de tweede plaats is een schoorsteenkap goed voor de trek in de schoorsteen. Een kap zorgt voor een betere verbranding van de haard of verwarming en bevordert een goede luchtcirculatie. Fijn aan een kap op de schoorsteen plaatsen is verder het decoratieve aspect: er is keuze uit diverse modellen en soorten die er stijlvol en elegant uitzien. En het oog wil ook wat, toch? Ten slotte zijn schoorsteenkappen nuttig omdat ze regeninslag voorkomen en ook dieren tegenhouden die in de schoorsteen vliegen of kruipen.

 

Bekijk nu de fraaiste en beste schoorsteen kappen

Qua soorten en modellen rookkappen voor schoorstenen valt er in de webshop van Airxlshop veel te kiezen. Zo kun je gaan voor een trekkap, een rotorkap of een standaard schoorsteen kap van rvs. Bekijk nu het assortiment kappen voor schoorstenen en bestel jouw favoriete model gemakkelijk , snel en tegen een mooie prijs in de webwinkel!