Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

De ideale kandidaat voor je vacature

Je hebt een vacature open staan en daar wil je de ideale kandidaat voor vinden. Logisch ook, je wil de beste match in de hoop dat de vacature ingevuld blijft voor een lange tijd. Iedereen is er mee bezig en wil de beste kandidaat werven. Hiervoor heb je een aantal tips en tricks. In dit blog vertellen we je meer over deze tips en tricks, zodat jij straks ook de ideale kandidaat voor jou vacature kunt vinden. Hoe zorg je dat de kandidaat solliciteert?

Optimaal

Je moet zorgen dat je vacaturetekst en ook de titel ervan optimaal is. De ideale kandidaat laat zich niet zo makkelijk overtuigen. Ga goed na wat jouw ideale kandidaat zoekt en verwerk dit van tevoren al in een persona. Ga de taal spreken van jouw ideale kandidaat. Zo heb je eerder kans om je ideale kandidaat aan te trekken. De vacaturetekst moet kort en bondig zijn en bovendien uniek. Probeer dus weg te gaan van de standaard teksten. Om te kijken naar de standaard teksten kun je eens googelen op vacatures Arnhem bijvoorbeeld. Zo kun je kijken naar vacatures die al bestaan. Ook kun je kijken naar vacatures op websites zoals bijvoorbeeld Abeos.

Netwerk

Om de vacature in te vullen met de ideale kandidaat hoef je de vacature niet altijd meteen online te zetten. Je kan ook kijken of je gebruik kan maken van je eigen netwerk. Ga eens kijken of je de ideale kandidaat kent. Ook al zit hij of zij al in een functie, vraag alsnog of er interesse is. Misschien heeft degene die jij in gedachte had alsnog wel interesse en solliciteert hij of zij.

Persoonlijk

Zorg er altijd voor dat je vacature persoonlijk is en dat de kandidaat persoonlijk wordt benaderd, ook na het reageren op de vacature. Iedereen vindt tegenwoordig een persoonlijke benadering heel belangrijk en erg prettig. Probeer dus hierop in te spelen als werkgever.