Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Boekhouding wordt steeds vaker uitbesteed!

Het uitbesteden van administratieve werkzaamheden wordt steeds populairder!

Wilt u zich ook focussen op uw business en wilt u niet worden afgeleid door administratieve zaken? Bent u op zoek naar een alternatief voor te hoge accountantskosten?

Uitbesteden van uw administratie

Administratie is iets wat elk bedrijf zelf kan doen, maar hier gaat meer tijd inzitten dan je uiteindelijk wilt. Vaak wordt er gekozen voor een tussenweg door administratieve werkzaamheden uit te besteden aan online administratie bedrijven. Hierdoor kan je de administratie online bijhouden en indien er vragen zijn kan je contact opnemen met het bedrijf. Als je je boekhouding wil uitbesteden moet je uiteraard letten op de kosten en de wettelijke regels, maar het biedt in ruil daarvoor wel veel extra mogelijkheden en meestal enorme besparing in tijd.

Bovendien is het niet het leukste werk om te doen. Vaak is het ook niet eenvoudig om de juiste informatie uit de systemen te halen. Wat zijn op dit moment de bedrijfsresultaten? Hoeveel facturen staan er open? Hoe staat mijn bedrijf ervoor in vergelijking met vorig jaar? Nu kunt u hier iets aan doen. Door uw administratie uit te besteden aan bedrijven als Neoma bent u altijd up-to-date en heeft u tijdig de juiste informatie binnen handbereik. U kunt zich daardoor richten op uw klanten en op een nog betere bedrijfsvoering.

Voordelen van een online boekhouder

Je hoeft nooit meer zelf de boekhouding te doen, omdat dit wordt uitbesteed aan een andere partij. Al het papierwerk houdt op en je kan alles makkelijk in een excel-bestand vinden. Doordat het online is, is uw boekhouding altijd up-to-date.

U kunt altijd online meekijken met het boekhoudkantoor en hierdoor weet u, zonder dat u uw boekhouding doet, toch inzicht in hoe het er voor staat. Al uw administratie komt onder 1 administratieplatform online. Uw webshops, kassasystemen of CRM worden gekoppeld aan de boekhouding. Altijd één vast bedrag per maand.

Een accountant of een boekhouder

Voor starters is een boekhouder de beste keuze, omdat dit meer inzicht geeft in wat je eigenlijk moet doen en dit een groot verschil is een kosten. Een accountant is een stuk duurder dan een boekhouder. Je kan kosten besparen door in plaats van je hele administratie, alleen je belastingaangifte uit te besteden.

Veel administratiekantoren en boekhouders hebben zich volledig gespecialiseerd in het op afstand verwerken van jouw administratie. Dit kan zeker een voordeel zijn, omdat de contactmomenten minder zullen zijn dan bij uw lokale administratiekantoor.

 

Zoek het alternatief

Natuurlijk hoeft u zich niet te verbinden aan een gespecialiseerd administratiekantoor die aan de andere kant van het land ligt, maar let vooral op de specialisatie van het bedrijf. Check hun kwalificaties goed en zorg ervoor dat alles in goede orde op de site staat. Maar het belangrijkste is: zorg dat je een boekhouder inhuurt waar je even mee vooruit kunt en die je écht vertrouwt.

Zet duidelijk op een rijtje wat uw plan is en wat uw behoefte zijn van het bedrijf. Indien u en het bedrijf een klik hebben hoeft u alleen een vast bedrag per maand over te maken en handelt het administratiekantoor uw administratie af. Probeer vaste contactmomenten te creëren waardoor u een goede inkijk krijgt in het proces.

Zorg er wel voor door dat je je gegevens netjes bewaard en dit goed uitzoekt. Dit kan namelijk voor een online administratiekantoor veel uren schelen en uiteindelijk ook kosten per maand voor jou.

Strategie en business coaching

Ook is er een optie om jezelf langdurig te verbinden met een online administratiekantoor. Hierdoor wordt jouw bedrijf gestimuleerd om het uiterste uit zich te halen op financieel vlak.

De wereld is wezenlijk anders dan 10 jaar geleden. We zitten in een overgang. Van een oriëntatie op financieel gewin op korte termijn… naar inspiratie en zingeving op lange termijn. Dat schreeuwt om nieuwe inzichten over groei en leiderschap. Om verder te kijken dan de prestaties van vandaag. Om met het kantoor een stevig inhoudelijk businessplan te ontwikkelen. En de sleutelfiguren in dat plan te ontwikkelen in hun authentiek leiderschap.

Als ieder lid van het management- of directieteam zich vooral focust op zijn eigen verplichtingen, komt een organisatie niet verder. Pas als het leiderschapsteam zich committeert aan het gezamenlijke doel en de individuele leiders handelen vanuit hun authentieke missie, wordt een organisatie succesvol.

http://neoma.nl/