Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Bestrating leggen prijs

Bestrating leggen prijs Bij het leggen van bestrating wordt er door stratenmakers vaak een prijs per m2 gehanteerd. De reden daarvoor is omdat het hanteren van een prijs per m2 veel duidelijkheid biedt en kan de prijs gemakkelijk berekend worden. Om die reden zoeken mensen online ook vaak naar: bestrating leggen prijs per m2. Ook zijn er tal van stratenmakers die bij het leggen van bestrating een prijs per m2 hanteren, maar er zijn ook stratenmakers die naast de prijs per m2 ook een uurtarief hanteren.

De gemiddelde prijs per m2 bij het leggen van bestrating

Om u een idee te geven wat de gemiddelde prijs per m2 bij het leggen van bestrating is hebben we hieronder een voorbeeld uitgewerkt. Daarbij is het belangrijk om te weten dat de totale kosten voor het leggen van bestrating uit verschillende kostenposten bestaan, namelijk:

  • Het type tuinbestrating
  • De kosten per m2 voor het leggen van de bestrating
  • Overige materialen zoals voegzand, ophoogzand en opsluitbanden

Wanneer er 10 m2 aan bestrating aangelegd moet worden dan zal de prijs gemiddeld gezien ongeveer 500 euro incl. alle kosten zijn. Voor tuinbestrating betaalt u afhankelijk van het type steen tussen de 20 en de 60 euro per m2. Opsluitbanden kosten ongeveer 5 euro per meter en voor ophoogzand of voor voegzand betaalt u al snel 50 euro per kuub.

Tips om kosten te besparen

Bij het laten leggen van tuinbestrating zijn er allerlei manier om kosten te besparen. Wanneer u deze bespaartips opvolgt dan kunt u de kosten tot wel 30% drukken.

Tip 1 – Verwijder de oude tuinbestrating

Nieuwe tuinbestrating wordt vaak als vervanging voor oude tuinbestrating geplaatst. Als dat het geval is dan is het aan te raden om de oude tuinbestrating zelf te verwijderen en af te voeren. Daarmee heeft u uw eerste besparing gerealiseerd.

Tip 2 – Vergelijk de offertes van stratenmakers

Het loont om de prijzen van stratenmakers te vergelijken. De prijs voor het leggen van bestrating kan namelijk flink uiteenlopen. Er zijn online veel verschillende websites beschikbaar waarmee u eenvoudig de prijzen kunt vergelijken.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/bestrating-leggen-prijs-per-m2/