Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

3 oplossingen voor ruimtetekort

Als snelgroeiend bedrijf kun je soms tegen problemen aanlopen die je voorheen niet verwacht had. Een voorbeeld daarvan is het ruimtetekort: als je veel producten aan je assortiment toevoegt, kan dit ten koste gaan van de ruimte in je magazijn. Omdat verkopen gelijk een hele dure oplossing is, wil je op zoek naar andere alternatieven. In deze blog zullen we er drie geven.

  1. Verbouwen

De meest voor de hand liggende optie die je hebt, is verbouwen. Door je magazijn te verbouwen, kan jij gemakkelijk het ruimtetekort oplossen: je voegt simpelweg nieuwe ruimte toe. Hier kan je nieuwe stellingen aanleggen, en vervolgens je nieuwe producten in plaatsen. Een verbouwing van een bedrijf is wel gelijk prijzig, maar lost wel het probleem voor een groot gedeelte op. 

  1. Assortimentsoptimalisatie

Jouw magazijn ligt vol met veel verschillende producten, maar hoe goed verkopen deze eigenlijk? Dit is een vraag die je je kan stellen als jij je assortiment wil gaan optimaliseren. Het kan namelijk best het geval zijn dat een product in jouw assortiment veel ruimte in beslag neemt in je magazijn, terwijl het helemaal geen hardloper is op het gebied van verkoop. Door jouw gehele assortiment zo te onderzoeken, kan jij je magazijn opnieuw inrichten. Dit is goedkoper dan een verbouwing, aangezien het in principe niks hoeft te kosten. Het kan zo zijn dat dit het ruimtetekort niet helemaal oplost, maar het zal in geen geval slecht zijn voor je bedrijf om je assortiment te optimaliseren.

  1. Mezzanines

Een perfecte, goedkope oplossing voor ruimtetekort is het aanleggen van een mezzanine. Dit is een vloer die jij kan installeren tussen twee bestaande etages: je creëert als het ware een nieuwe verdieping. Mezzanines zijn sterke vloeren, die perfect zijn om als opslagruimte in te zetten. Je hoeft niet bang te zijn over of een mezzanine wel in je bedrijfspand past: mezzanines worden als bouwpakket geleverd, en worden op maat gemaakt. Hiermee wordt rekening gehouden met al jouw wensen, waaronder de maat van de vloer. Merk je later dat er geen sprake was van een erge groei, maar dat het gewoon seizoensdrukte was? Dan kun je de mezzanine gemakkelijk weer afbreken, zodat deze niet in de weg staat. 

 

https://www.noltemezzanine.nl/