AD Werk
Image default
Zorg

Hoe werkt revalidatie I Arnhem?

Moet u revalidatie Arnhem gaan volgen? Dan wilt u  graag weten hoe dat in zijn werk gaat. Iedere revalidatiebehandeling kent drie fases: assessment, de behandeling zelf en de monitoring/controle.

De eerste fase van revalidatie Arnhem

Revalidatie Arnhem begint met een assessmentfase. Tijdens de assessmentfase wil het behandelteam zo goed mogelijk inzicht krijgen in uw problemen en mogelijkheden. De verschillende therapeuten van het team overleggen met u en stellen een behandelplan op. Hoe uw revalidatiebehandeling eruitziet, is afhankelijk van uw specifieke situatie. Het behandelteam gaat met u na wat uw behoeften en mogelijkheden zijn. Omdat het de bedoeling is dat u weer zo zelfstandig mogelijk kunt deelnemen aan de maatschappij, is er veel aandacht voor onderwerpen als bewegen en mobiel zijn, uw verzorging, huishouden en woonsituatie, communicatie en over werk en vrije tijd. In het behandelplan staat ook, hoe u samen met de therapeuten aan deze doelen gaat werken: welke therapieën u gaat volgen, hoe vaak en gedurende welke periode. Het team bespreekt de behandeldoelen regelmatig met u en stelt ze zo nodig bij.

De behandeling tijdens en nadien revalidatie Arnhem

Uw behandeling bestaat uit verschillende, op elkaar afgestemde therapieën. Dit kunnen zowel individuele als groepstherapieën zijn. Hoe lang de behandeling duurt, hangt af van uw specifieke situatie.Het behandelteam komt regelmatig bijeen om de voortgang te bespreken. Wanneer het nodig is, stellen zij in overleg met u het behandelplan bij.  Is de revalidatie Arnhem bijna afgerond? Dan bereid u zich voor op uw terugkeer naar huis. De therapieën worden afgebouwd. In deze fase van uw behandeling nemen de behandelaars de mogelijkheden met u door. Zij helpen u om geschikte oplossingen te vinden. Het kan zijn dat u hulpmiddelen nodig heeft, of aanpassingen in uw woon- of werksituatie. Misschien kunt u extra hulp van wijk- of gezinszorg gebruiken, of is er een therapeut buiten het revalidatiecentrum die de behandeling voortzet.Na de afronding van revalidatie Arnhem volgt er nog een laatste evaluatiegesprek met de revalidatiearts.Gerelateerde artikelen

Omgaan met agressie in de gehandicaptenzorg

Haarreductie met IPL in Nijmegen

Prikaccidenten vaker dan je denkt