AD Werk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Arbeidsdeskundige inschakelen

Wij hebben een arbeidsdeskundige van ADXpert ingeschakeld om een arbeidsdeskundig onderzoek af te laten nemen bij ons. Een medewerker van ons is namelijk langdurig ziek. En wij, als werkgevers, willen er graag achter komen wat wij hier mee moeten doen. Moeten we haar ontslaan? Of kan ze terugkeren in de functie van voor haar ziekte? Om daar antwoord op te krijgen zijn we op zoek gegaan naar een arbeidsdeskundig bureau.

Arbeidsdeskundig onderzoek laten uitvoeren

We zijn op zoek gegaan naar een bureau dat voor ons een arbeidsdeskundig onderzoek kon gaan uitvoeren. Zodoende kwamen wij terecht op de website adxpert.nl. Daar lazen wij dat zij voor een voordelige prijs een arbeidsdeskundige analyse kunnen maken. Die tevens volgens de rechtlijnen van het UWV is. Want het is bij die organisatie namelijk verplicht om bij een langdurig zieke werknemer een arbeidsdeskundig onderzoek op te laten stellen. Zodoende hebben wij contact opgenomen met ADXpert. Wij kregen direct een arbeidsdeskundige aan de lijn, waarbij wij aangaven dat we graag door hen een onderzoek willen laten doen. Vervolgens legde de medewerker nog het een en ander uit. Waaronder dat het bij hun vijf werkdagen duurt zodra het af is. Hartstikke handig natuurlijk! Want dat was naar mijn mening best wel snel. Vervolgens heb ik akkoord gegeven om door hen het arbeidsdeskundig onderzoek uit te laten voeren.

Daarbij gingen zij eerst met ons, de werkgevers, in gesprek. Wij hebben ons verhaal verteld. En daarna was het de beurt aan de werknemer. Het eindigde met een gesprek met alle drie de partijen samen bij elkaar betrokken.

Einduitslag

En inderdaad na vijf werkdagen kwamen ze langs om de uitslag ervan te vertellen. De conclusie was dat de werknemer terug mocht en kon keren na de ziekte. Maar dan wel in een andere functie dan voor de ziekte. Door deze duidelijkheid konden wij alvast op zoek gaan naar een medewerker die de taken van voor haar ziekte over kon gaan nemen.

Wil jij ook een arbeidsdeskundig onderzoek uit laten voeren? Kijk dan op www.adxpert.nl.

Gerelateerde artikelen

Cost reduction: makkelijke winst voor elk bedrijf

Wat is een OR cursus?

Ga voor een betrouwbaar en professioneel boekhoudkantoor!