AD Werk
Image default
Zakelijk

Waarom correcte vertalingen in het Duits belangrijk zijn

Een van de belangrijkste van de buurlanden van Nederland is Duitsland. Niet alleen qua handel, economie, maar ook qua cultuur, vakantie en uitstapjes is het een belangrijke connectie met Nederland. Voor veel bedrijven wordt daardoor ook snel duidelijk dat een hoop van de bezoekers van blogs, websites en andere teksten, Duitstalige groepen zijn. Nu is een Engelse vertaling vaak een eerste optie om internationaal meer doelgroepen aan te spreken, maar om meer interesse op te wekken in Duitstalige gebieden kan een vertaling naar het Duits ook een slimme zet zijn.

Aansprekende Duitse vertaling

Waar allereerst aan gedacht wordt bij het vertalen van een tekst naar het Duits is de echte vertaling van de woorden en de zinnen. Deze moet natuurlijk foutloos en professioneel worden vertaald en moet goed overkomen op Duitstalige doelgroepen. Echter, dit is niet het enige wat van belang is bij een goede, aansprekende tekst. Om een pakkende, interessante tekst te creëren naar het Duits is niet alleen de vertaling van belang, maar moet er ook rekening gehouden worden met de kwaliteitseisen en de culturele verschillen. Aangezien jouw bedrijf, blog of organisatie waarschijnlijk nog helemaal niet zo bekend is in Duitsland, is het van enorm groot belang om aansprekende teksten te creëren en de lezen vanaf de eerste regel te boeien.

Tips vertalen Duits

Er zijn dus meerdere adviezen waar rekening mee kan worden gehouden om een goede vertaling te generen naar het Duits. De vertaling moet foutloos en goed leesbaar zijn, maar moet bovenal de leze boeien en intrigeren. Om een goede Duitse vertaling te maken is daarom een combinatie van kennis en gevoel nodig. Kennis over het gebruik van taal, spreekwoorden en achtergrondinformatie voor de benodigde terminologie. Het gevoel is vooral van belang om de interesse van de lezer vast te houden en de culture verschillen in acht te nemen.

Vertaalbureau

Waarschijnlijk heb je zelf wel een beetje kennis over de Duitse taal, maar bij professionele teksten zal het toch snel lastig worden om een passende vertaling te vinden die voldoet aan de eisen voor een goede Duitse vertaling. Een slimme optie om de teksten van je bedrijf professioneel te laten vertalen is door deze uit te besteden aan een ervaren Duits vertaalbureau. De vertalers die bij zo’n bedrijf werken hebben veel kennis over de Duitse taal en zullen daarom een perfect passende tekst kunnen schrijven die optimaal wordt afgestemd op de Duitse doelgroep

Gerelateerde artikelen

Coworking in Antwerpen

Een franchise administratiekantoor starten

Tijdelijk internet huren