Ad Werk
Image default
Woning en Tuin

Wie zou een kniekussen moeten gebruiken?

Zijslapers en zwangere vrouwen hebben het meeste baat bij een kniekussen. ack slapers en mensen met rug- of heuppijn kunnen ook baat hebben bij een kniekussen.

Zijslapers: Kniekussens bevorderen de uitlijning van de wervelkolom bij zijslapers, waardoor de druk op hun heupen en onderrug wordt verlicht. Zonder een kniekussen raken zijslapers vaak uit lijn met hun ruggengraat. Hun bovenste been legt gewicht op hun onderste been. Het gevolg is dat hun heupen verschuiven en meer stress ondervinden. Het gebruik van een kniekussen kan heup- en rugpijn bij zijslapers verminderen.

Zwangere vrouwen: Zwangere vrouwen hebben vaak last van beenkrampen en rugpijn. Het gebruik van een zwangerschapskussen of een klein kniekussen kan helpen door de juiste uitlijning van de ruggengraat te bevorderen.
Mensen met rug- of heuppijn: mensen met rug- of heuppijn kunnen verlichting ervaren door een kniekussen toe te voegen aan hun slaaproutine. Soms wordt pijn ’s nachts veroorzaakt of verergerd door een verkeerde uitlijning van de wervelkolom. Het gebruik van een kussen voor meer ondersteuning en drukverlichting kan helpen.

Rugslapers: Rugslapers hebben het meeste baat bij een kniekussen dat onder in plaats van tussen de knieën wordt geplaatst. Een kussen onder de knieën van een rugslaper bevordert de natuurlijke kromming van de wervelkolom. Het vermindert ook de druk op de onderrug.
Wie moet een kniekussen vermijden:

Slapers die veel bewegen: Sommige mensen woelen en draaien te vaak om een kniekussen ’s nachts op zijn plaats te houden. Ze kunnen een kniekussen met een klittenband proberen, maar dat is misschien niet genoeg om het kussen de hele nacht op zijn plaats te houden.

Buikslapers: Buikslapers hebben over het algemeen geen kniekussens nodig, omdat hun slaaphouding de uitlijning van de wervelkolom niet op dezelfde manier beïnvloedt. In plaats daarvan kunnen ze beter een kussen onder de heupen leggen.