AD Werk
Image default
Woning en Tuin

Wandtegels in de badkamer

Als er één product is in de badkamers van de laatste jaren die zich steeds sneller en misschien zelfs wel een beetje dominanter heeft ontwikkeld, dan zijn het wel de wandtegels. Beeldbepalend voor het interieur van alle badkamers, of het nu witte wandtegels zijn in een gerectificeerde uitvoering, de warme tinten of juist de wat meer kille en harde kleuren zoals grijs en antraciet, de tegels bepalen het uiterlijk. Er is natuurlijk ook veel mogelijk, vloertegels die in dezelfde tint maar misschien met andere formaten doorlopen op de wand en zodoende een ruimtelijk effect sorteren. Of de groot formaat tegels van 300x100cm met een geringe dikte van 6mm die als hele grote wandtegels de muren van strakke en bijna naadloze tegelplaten voorziet. Ook het aanbrengen van lambrisering met tegels tot een hoogte van ongeveer één meter en daarboven op een tegelstrip of -decor blijft ook een uitvoering die veel mensen aanspreekt. Dit laatste kan in de badkamer, waarbij de natte gedeeltes zoals de douche vaak hoger worden betegeld, maar ook de hal blijft enorm populair voor het aanbrengen van lambrisering.

Wandtegels in het toilet

In het toilet zie je juist weer dat er erg vaak gekozen wordt voor een betegeling tot aan het plafond en dat een betegeling tot halve hoogte minder voorkomt. Populair is ook het anders bekleden van het inbouwreservoir, bijvoorbeeld met de al gebruikte vloertegels of soms zelfs een contrasterende tegel in een apart formaat en decor. Een houtdecor of houtlook tegel gecombineerd in diverse lengtes en breedtes kan hier ook voor een verrassend resultaat leiden. Met name als ook hier dit decor doorgetrokken wordt als wanddecortegels die vanaf de vloer in dezelfde verspringende betegeling doorlopen. De andere wanden voorzien van witte wandtegels zorgen daarbij voor het accentueren en benadrukken van de lengte in het toilet wat weer voor optische voordelen zorgt.

Ook voor de woonkamer

Een laatste voorbeeld van het bijzondere effect van wandtegels betreft de woonkamer. Door het als accent aanbrengen van een betegeling op één wand of in combinatie met een andere vlakbetegeling ontstaan ook in het interieur mogelijkheden voor het spelen met de sfeer en een unieke uitstraling. Met name de Italiaanse fabrikanten van design wandtegels ontwerpen tegelcollecties die hiervoor erg geschikt zijn. Vanuit hun historie en de vele unieke mozaïek decors die zij hebben voorgebracht is deze vertaling van een oude naar een nieuwe wijze van decoreren in de woning ook goed te begrijpen. Sfeervol, persoonlijk en uniek zijn tenslotte veelal de waarden die men nastreeft bij het ontwerpen van het interieur.

http://www.sani-bouw.nl/wandtegels

Gerelateerde artikelen

Traprenovatie met persoonlijk advies

Het renoveren van een trap

Avontuurlijk de boom in