AD Werk
Image default
Woning en Tuin

Contactlijm is sterk!

Contactlijmen zijn sterke, sneldrogende lijmen. Zodra iets in contact komt met de lijm, zit het direct vast en kunt u het niet meer verplaatsen! Dat contactlijm sterk is heb ik ooit eens zelf aan den lijve mogen ondervinden. Ik werkte op dat moment bij een bouwmarkt en kreeg tijdens het vullen van het vak met de contactlijmen per ongeluk wat lijm op mijn vinger. Zonder erbij na te denken wilde ik het met een andere vinger wegwrijven… Maar in plaats daarvan zaten mijn vingers dus direct aan elkaar gelijmd. Ik kreeg ze met geen mogelijkheid meer van elkaar af! Tsja, het enige excuss wat ik hiervoor kan geven is dat ik een vrouw ben en nog geen enkele ervaring had met contactlijm tot dat moment 😉

 Uiteindelijk is het natuurlijk allemaal goed afgelopen en heeft een arts mijn vingers van elkaar af gekregen. Anders had ik deze tekst tenslotte niet kunnen schrijven! Maar vanaf dat moment ben ik er wel van overtuigd dat contactlijm een ontzettend sterke lijm is. Ik gebruik dus ook regelmatig contactlijm als ik iets stevig en blijvend vast wil plakken. Zo heb ik laatst nog een schoenzool vastgeplakt met vloeibare contactlijm. Na het drogen kon ik direct weer gebruik maken van mijn favoriete schoenen!

 Wat ik erg handig vind is dat er verschillende soorten contactlijm zijn voor diverse gelegenheden. Onder andere vloeibare contactlijm, maar ook contactlijm op gelbasis, transparante contactlijm en contactlijm zonder oplosmiddelen. Op deze manier is er altijd wel een geschikte contactlijm die precies past bij de klus die ik wil uitvoeren!

 Dus, ondanks mijn eerste ervaring met contactlijm ben ik er nu toch wel heel erg blij mee dat ik gebruik kan maken van deze sterke lijm!

http://www.meiboom.eu/contactlijm

Gerelateerde artikelen

Een mooi rieten dak

De voor- en nadelen van verhuizen een aanbouwen

Taxatie huis? Kom naar ons!