AD Werk
Image default
Woning en Tuin

Badkamer inrichten – De Do’s or Dont’s

In een prachtig ontworpen badkamer begint de dag aangenaam onder de douche en daar wordt deze ook weer afgesloten na een ontspannen bad. De badkamer is het verlengde van de woonkamer en dient als een plek waar tot rust gekomen kan worden. Daarvoor hoeft de badkamer niet heel erg groot te zijn, het gaat vooral om de inrichting ervan. Een inrichting die niet alleen afgestemd is op het (praktische) gebruik, maar aansluit op de individuele wensen en behoeften.

De praktische badkamer
Als eerste is daar natuurlijk de badkamer die klein is en er vooral op gericht is om functioneel te zijn. Een bad, douche of een combinatie van beide met een kleine wasbak en eventueel een toilet maken het geheel compleet. De kleuren zijn eenvoudig en de inrichting is dusdanig dat met de kleine ruimte zo veel mogelijk gedaan kan worden, zonder dat deze overvol wordt. Hierbij valt te denken aan een klein kastje voor de handdoeken, zeep en andere badbenodigdheden en indien de badkamer en toilet in een ruimte zijn, de mogelijkheid om een aantal rollen wc papier op te bergen.

Voor het inrichten van een kleine badkamer is het raadzaam om lichte kleuren te kiezen eventueel gecombineerd met wat donkere accessoires. Lichte kleuren hebben immers de eigenschap om een kamer groter te laten dan deze feitelijk is. Bij de inrichting dient erop gelet te worden dat alles veilig staat en de badkamer niet overvol oogt. Dagelijks opruimen is een noodzaak, vanwege de beperkte ruimte in deze kamer.

De luxe badkamer
Wie de beschikking heeft over een grote badkamer mag zich gelukkig prijzen. Vaak is in een grote badkamer behalve een ligbad een aparte douchecel te vinden en in plaats van een wasbak is hier ook ruimte voor twee wasbakken. Veelal is het toilet apart, zodat de badkamer alleen gebruikt hoeft te worden voor het baden, douchen, wassen en tanden poetsen. Indien het toilet zich wel in dezelfde ruimte bevindt, dan kan er makkelijk voor gekozen worden om een extra (kleine) wand op te trekken, zodat er een scheiding ontstaat tussen de feitelijke badkamer en het toilet.

Voor de inrichting van een grote badkamer kan eindeloos gevarieerd worden met kleuren. Ook de inrichting kan geheel naar eigen wens en smaak geschieden. De keuze aan sanitair is eveneens onuitputtelijk. Het voordeel is dat in deze kamer met gemak een leuke kast geplaatst kan worden, zonder dat de ruimte overvol aandoet. Een wasmand in de hoek geplaatst misstaat evenmin en geeft meteen een opgeruimde badkamer.

http://www.badkamerwinkel.nl

Gerelateerde artikelen

Het schoonmaken van uw schoorsteen

Het juiste onderhoud van je zwembad

Verhuur uw woning Gratis via Gratis Verhuren!