Ad Werk
Image default
Winkelen

Waarom mascara zo belangrijk is voor vrouwen

Waarom elke vrouw mascara moet gebruiken

Mascara is al jaren een van de belangrijkste producten in de make-up kit van een vrouw. Als je er goed gebruik van maakt, kan het je uiterlijk aanzienlijk veranderen, waardoor je er nog mooier uit komt te zien. De reden waarom elke vrouw mascara moet gebruiken, zijn omdat het:

  • Je wimpers volume geeft;
  • Je wimpers donkerder maakt;
  • Je gezicht meer expressie geeft;
  • Je ogen meer definieert;
  • Je look iets glans geeft.

Mascara is er in verschillende kleuren, vormen en merken, waardoor er iets te vinden is dat bij jouw wensen aansluit. Het is ook mogelijk om meer dan één type mascara te gebruiken en je look op verschillende manieren te variëren.

Hoe je mascara op de beste manier aanbrengt

Voordat je je mascara gaat aanbrengen, moet je ervoor zorgen dat je wimpers goed schoon zijn. Make-up remover of een milde reiniger wordt aanbevolen om voorzichtig de mascara van de vorige dag te verwijderen. Het aanbrengen van mascara begint met het zorgvuldig drawen van een lijn met je borstel langs de wimperhaartjes. Met korte zijwaartse streeken zal je resultaten zien met directe lift en volume. Onthoud hierbij dat je de borstel aan de basis van de wimpers begint en vervolgens helemaal naar de uiteindes begint. Breng ongeveer 3 lagen aan om het volume maximaal uit te laten komen. Voor een speciale gelegenheid kun je ook een extra laag aanbrengen en je wimpers laten tot rust met elastische linten of een wimper roller; zo zien je wimpers er nog beter uit. Vergeet niet om de borstel tussen de lagen door schoon te maken om zo de kleur te versterken.

Hoe je mascara op de beste manier verwijdert

Het verwijderen van mascara is veel makkelijker dan het aanbrengen en kan je helpen bij het voorkomen van wimper schade. Je kunt dit het beste doen door een speciale oogmake-up remover of olieachtige lotion te gebruiken. Om een product te kiezen dat het beste bij je huid past, moet je je concentreren op basis producten zoals olijfolie, kokosolie of amandelolie, die allemaal geschikt zijn. Een katoenen watje of zacht papieren zakdoekje kan gebruikt worden om de mascara te verwijderen. Maak de make-up remover of de olie vochtig met een klein beetje warm water en wrijf het licht over je wimpers. Probeer te voorkomen dat je het product in je ogen krijgt; dit kan irritatie veroorzaken. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de make-up remover of olie helemaal opneemt, voordat je het nog eens opnieuw aanbrengt. Herhaal deze proces meerdere keren, totdat alle mascara volledig verwijderd is.

Conclusie

Het is belangrijk voor elke vrouw om mascara te gebruiken; dit verbetert het uiterlijk en zorgt ervoor dat je er mooier uitziet. Je kunt je mascara het beste aanbrengen met korte zijwaartse streeken die je de look geven die je wil. De mascara moet ook goed verwijderd worden, door het gebruik van toepasselijke make-up remover of olie. Succesvol mascara gebruik kan je helpen je beste look te creeren; voor meer tips over goede merken op de markt, bezoek een goede mascara test .