Ad Werk
Image default
Toerisme

Leuke fietsroutes in Nederland

Hou je er van om lekker te fietsen? Je kunt natuurlijk bij jezelf in de buurt fietsen maar het is ook erg leuk om routes te fietsen of lekker de omgeving te verkennen als je op vakantie bent of voor een dagje weg. In Nederland heb je echt schitterende fietsroutes waar je heerlijk kunt fietsen. Als je wat verder van huis gaat fietsen dan moet je je fietsen meenemen, hiervoor kan je een goede fietsendrager gebruiken. Heb je geen fietsendrager en/of auto of geen mogelijheid een fietsendrager te monteren op je auto dan kun je natuurlijk ook altijd een fiets huren op je bestemming.

Fietsen aan de kust

Erg leuk is het om te fietsen aan de kust, lekker door de duinen en het bos en genieten van het uitzicht en de natuur. Zo heb je met de LF Kustroute een hele mooie fietslijn langs de kust van 617 km. Uiteraard kun je gewoon het stuk fietsen wat je wilt fietsen en waar je op dat moment bent. Als je dus op vakantie naar zee gaat kun je deze route raadplegen om lekker door de duinen en de dorpjes aan zee te fietsen. Ook op de waddeneilanden kun je veel fietsen. Zo kun je bijvoorbeeld op Texel het eiland rond fietsen met een mix tussen landschappen, dorpjes, bos en zee, genieten toch!

Veluwe

Ook de Veluwe in Gelderland is erg populair en er zijn vele leuke fietsroutes die je eens zou kunnen fietsen. Denk hierbij aan De route langs de Lathumseplas, de Westerplas, de Gieseplas, de Valeplas en door de Veluwe. Of de route rond het Veluwemeer, de route door de heide, route langs de postbank of de fietsroute Veluwezoom

Noord Brabant

Vlak onder eindhoven heb je de Someren-Heideroute met veel bossen en heide. Vlak bij de stad maar toch heel veel rust. De route duurt ongeveer 3.30 uur en is 46 km.

Zeeland

In Zeeland is de bruggenroute erg leuk. Een route van 36km en natuurlijk veel bruggen. Wel moet je goed kunnen trappen want er wil nog wel eens een behoorlijke wind staan. Een e-bike, e-step of hoverboard is dan wel aan te raden.

Drenthe

In Drenthe heb je nabij het Dwingelerveld natuurgebied meerdere fietsroutes, èèn daarvan is de Brandeveenroute in Diever met veel bossen en heide en ook nattere gebieden die zijn ontstaan dor het afgraven van veen in dit gebied.