AD Werk
Image default
Gezondheid

Stoppen met roken: wat zijn de opties?

Stoppen met roken is voor veel mensen erg lastig. Roken is een verslaving en van een verslaving afkomen is erg lastig. Tevergeefs proberen veel mensen aan het begin van ieder jaar van het roken af te komen. Er zijn vele hulpmiddelen, maar het blijkt voor veel mensen bij nader inzien toch lastig te zijn. De meeste mensen die tevergeefs zijn gestopt met roken, hebben vaak na een aantal dagen of weken weer de neiging om een sigaret op te steken. Dit ondanks diverse hulpmiddelen. Hulpmiddelen die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld de kauwgoms van nicotine, de pleisters van nicotine, hypnotherapie of acupunctuur. Een manier die in opkomst is, is de elektrische sigaret. 

Hoe gezond is elektrisch roken?

Men heeft het altijd over het feit dat elektrisch roken zo gezond is, maar de vraag is natuurlijk of dat wel zo is. Een elektronische sigaret kopen en deze oproken zou risico’s met zich meebrengen, maar men weet nog niet hard te maken welke risico’s dit zijn. Desalniettemin zou het elektrisch roken wel ‘gezonder’ zijn dan sigaretten roken. Hoeveel dit gezonder is, kan men niet beoordelen. Dit moet nader onderzoek nog uitwijzen. Als je dit niet vertrouwt, dan kun je er altijd nog voor kiezen om niet elektrisch te roken of om een E-sigaret van een bekende te proberen.

Als je er van overtuigd bent dat elektrisch roken niet schadelijk is, kun je zonder probleem een elektrische sigaret aanschaffen. In de winkel en op diverse webshops kun je voor enkele euro’s een E-sigaret aanschaffen. Het voordeel van zo’n sigaret is dat je ook een sigaret met smaakjes kunt kopen. Zo wordt het elektrisch roken ook nog eens aangenaam. Dit in tegenstelling tot roken. Veel rokers vinden de smaak niet echt lekker en ook de geur van rook is natuurlijk verre van prettig.

http://www.evapor.nl

Gerelateerde artikelen

Een hoog libido is belangrijk

Fysio op maat Vier behandelmethoden

Omgaan met ADD, hoe doe je dat?