Wat is foodservice?

Het begrip foodservice is tegenwoordig een steeds meer opkomend begrip in onze samenleving, maar wat betekent dit eigenlijk? Op het moment dat je het woord foodservice hoort, dan zal je misschien denken dat het iets te maken heeft met het laten bezorgen van voedsel. Ondanks dat dit wel een onderdeel is van de complete foodservice, is dat niet hetgeen wat we hier mee bedoelen. Foodservice is eigenlijk dat complete deel van de markt waarbij een aanbieder voedsel en conserveringsmiddelen comsumptiegereed aanbiedt aan de consument. Waarschijnlijk denk je hierbij nu aan een supermarkt, een hotel en een restaurant en dit zijn alle 3 zeker aanbieders uit de foodservice. Echter zijn er wel verschillende groepen in de foodservice die we indelen, zodat we aan elke groep een betere definitie kunnen geven. De groep waarbij we zelf eigenlijk het minste hoeven doen en op onze wenken worden bediend, bestaat uit de hotels, restaurants en cafés. Hierbij worden de voedingsmiddelen allemaal consumptiegereed aangeboden aan de consument en hier hoef je zelf helemaal niks meer voor te doen, behalve het natuurlijk af te rekenen. De tweede groep die in de wereld van de foodservice een aparte tak van sport is, is de horeca die bestemd is voor scholen, instellingen en bedrijven. Hier wordt natuurlijk ook heel veel voedsel geconsumeerd. Hier wordt een deel van de voedingsmiddelen consumptiegereed aangeleverd, maar sommige dingen zullen ook in de kantines nog worden bereid. De laatste groep die hoort bij de foodservice zijn kleinere ketens waar je snel eten af kunt halen, zoals fastfood restaurants, kiosken en retailers. Dit is echter wat foodservice in een notendop betekent, want uiteraard houdt het nog veel meer in. Wil jij ook graag meer te weten komen over alles wat ook maar met foodservice te maken heeft? Kijk dan even op de bovenstaande website en laat je verrassen door de wereld van de foodservice.



This article was written by