Ad Werk
Image default
Bedrijven

Doe jij je eigen marketing?

Een hele hoop mensen doen tegenwoordig hun online marketing uitbesteden. Maar dat niet alleen, ook normale marketing wordt vaker dan niet uitbesteed aan andere mensen. Eigenaren van bedrijven zien het vaak als een belangrijke taak maar niet zo belangrijk dat ze het zelf doen. Vroeger was dit minder vaak het geval, marketing was iets wat de eigenaar/baas van het bedrijf zelf initieerde en soms ook volledig zelf deed. Maar met de komst van studies voor marketing is dat in de tegenwoordige tijd voor veel eigenaren onnodig veel werk voor hunzelf. Wat zijn de effecten van deze verandering en zijn deze positief of negatief?

Wat zijn de effecten van deze verandering?

Natuurlijk zijn er zeker grote en baanbrekende veranderingen te zien door deze verandering in het denken van de baas/eigenaar. Daarentegen moet ook erkend worden dat marketing, zeker online, tegenwoordig een stuk grotere factor is dan dat het vroeger was. Buiten dat er vroeger minder mediums waren waar marketing op kon plaatsvinden waren er ook minder bewijzen dat reclame maken ook echt zeker weten hielp. Nu dit wel zo is kan gezien worden dat bedrijven veel meer geld steken in promotionele materialen. Een tweede grote verandering is dat marketing vaak veel meer macht heeft gekregen in het bedrijf zelf, in tegenoverstelling met vroeger waar er vaak met wat minachting over marketing werd gesproken. De derde grote verandering heeft natuurlijk te maken met het feit dat de baas/eigenaar van het bedrijf nu meer tijd heeft om andere zaken op te lossen en dat geeft een andere dynamiek aan het bedrijf.

 Zijn deze effecten positief of negatief?

Alhoewel wij met zijn allen tegenwoordig wel veel reclames hebben voor alledaagse dingen zoals de TV en de radio zijn deze effecten vooral positief. Marketing kan ervoor zorgen dat mensen realiseren dat ze iets nodig hebben om hun leven te verbeteren en uiteindelijk maakt dat de mensheid alleen maar blijer. De conclusie die we hieruit kunnen trekken is dat hoe groter marketing wordt, hoe beter dat voor de mensen van deze mooie planeet is.